SIDRAN ŠOKIRAO I HADŽIFEJZOVIĆA: „Ovo je politička rulja-đubraluk, političarima je podvaljena laž o konstitutivnim narodima. To je rasistička ideja“

Aktuelno
SIDRAN ŠOKIRAO I HADŽIFEJZOVIĆA: „Ovo je politička rulja-đubraluk, političarima je podvaljena laž o konstitutivnim narodima. To je rasistička ideja“
,

Akademik Abdulah Sidran bio je gost na Face televiziji i komentirao društveno-političke prilike u Bosni i Hercegovini i regionu.

Dejton je sporan i ništavan. Njegovo potpisivanje je bilo neravnopravno. Ovo je politička rulja, đubraluk. BiH jeste tempirana bomba, ali okidač je u njihovim rukama.

Političarima je podvaljena laž o konstitutivnim narodima. To je rasistička ideja. Sve su to gluposti, Boga mi mog! Bojim se da je neko na zapadu projektovao budućnost Bosne.

Ovo je posljedica njihovih grešaka. Smrt strančarenju, sloboda narodu. Šestorka je nemoćna stvar. Treba ponuditi zakon kojim bi se ograničilo pravo izbornog pobjednika da mijenja sve kadrove. Ni čistačica nije sigurna hoće li ostati na radnom mjestu!

Opozicione stranke trebaju prestati igrati ulogu opozicije. Ne bore se za cjelovitu vlast, već samo za dio kolača. Želio sam da umrem u Italiji, izjalovilo se to. Godine i starost me prikivaju da ostanem ovdje. Ne daju mi penziju koju zaslužujem, ponižavaju me. Nema mjesta za mene među zaslužnim građanima. Strašna nepravda.

Ono što je kultura bačeno je u blato, a na njeno mjesto došla je subkultura.

Bolji je izbor Milanović, nego Kolinda. On nakon izbora može korigovati retoriku, a Kolindina retorika se ni macolom ne može korigovati, samo su neke od izjava akademika Abdulaha Sidrana na gostovanju na Face televiziji.

Pogledajte video:

Ne propustite