JOŠ NISMO DOŠLI SEBI ZBOG SMRTI NEDE ARNERIĆ, STIGLA TUŽNA VIJEST I IZ HRVATSKE: UMRO JE, svi su slomljeni, loše vijesti ne prestaju

Aktuelno
JOŠ NISMO DOŠLI SEBI ZBOG SMRTI NEDE ARNERIĆ, STIGLA TUŽNA VIJEST I IZ HRVATSKE: UMRO JE, svi su slomljeni, loše vijesti ne prestaju
.

U Splitu je u dobi od sedamdeset godina preminuo glumac i nekadašnji ravnatelj Gradskog kazališta mladih Vladimir Davidović Bobo, piše Slobodna Dalmacija.

Talentirani erudit, bivši sudac, bio je uz teatar vezan od najranijeg djetinjstva. Majka mu je poznata glumica Magda Matošić pa je uz nju zavolio teatar, upravo kao i njegov brat Sveto – oboje su iz pravne struke krenuli u kazališne vode, jedan u dramu, a drugi u operu.

U porodici Bobe Davidovića bilo je glumaca, ali i pravnika i sudaca; sam je govorio kako je jednu od svojih najpoznatijih uloga, čangrizavog suca iz “Malog libra Marka Uvodića”, kreirao po nekom svojem starijem rođaku.

bbimagehandler

foto: Marijo Bešić

I sam je postao pravnik, poslije i sudac, a u teatru je nastupao povremeno dok nije došao do točke kada je trebalo izabrati i odrediti svoj životni put. Govorio je kako odluka nije bila teška; dodijalo mu je slušati svađe zbog ometanja posjeda, tko je kome zagradio put ili ga zakinuo za metar polja.

Kao ravnatelj proveo je Kazalište mladih kroz ratne godine i baš u to vrijeme često je vodio glumce na gostovanja.

Davidović je bio iznimno talentiran glumac, izvrstan na splitskom dijalektu, kao izvorni govornik, ali jednako uvjerljiv i moćan i u području književnog standardnog jezika.

Podsjetimo, večeras je potvrđeno da je preminula i slavna domaća glumica Neda Arnerić u 67. godini života. 

neda-arneric-foto-dejan-briza-ras-srbija

foto: RAS Srbija

Ne propustite