"Imala sam 11 spontanih… ne mojom voljom"

Kiosk
"Imala sam 11 spontanih… ne mojom voljom"
.

"Imala sam 11 spontanih… ne mojom voljom. 

pregnant

Najduže što sam bila trudna je manje od 2 mjeseca. Sve to je na mene, ali i namog muža imalo strašno lošeg uticaja. 

Psihički smo mnogo pali, oboje, za ovih 18 godina braka. Imam 44 godine i juče sam saznala da sam ponovo trudna i moj ginekolog mi je rekao da izgleda da je ovaj put za razliku od nekih ranijih plod malo stabilniji.

Naredio mi je do kraja trudnoće strogo mirovanje, dakle i u WC kada idem da to bude više nego pažljivo, bez naglih pokreta, a da ne govorim o dizanju težih predmeta.

pregnant

 I tu je sada neviđeni problem. Toliko slobodnog vremena nemogu dobiti, NEMA ŠANSE. Radim u jednoj privatnoj firmi i sve preko 2-3 mjeseca porodiljskog odsustva je automatski OTKAZ. Muž takođe trenutno nema stabilan i siguran posao i prosto ne vidim mogućnost da idućih 8 mjeseci, plus vrijeme nakon poroda ja ne radim. 

Razmišljam šta i kako, ali jedino što me glava zaboli od razmišljanja. Muž je očajan, krivi sebe jer nije u stanju da izdržava porodicu. Grozno… sa druge strane ne smijem se stresirat zbog bebe. Bojim se ponovo najgoreg, a imam 44, vrlo vjerovatno, ako ne daj Bože ova trudnoća ne prođe kako treba da nikada neću biti MAMA. Ne znam kako bih to podnijela"

Ne propustite