Dončić novom genijalnom izvedbom srušio Jordana i postavio nova tri NBA rekorda: Svi se pitaju da li može postati i najbolji svih vremena

Košarka
Dončić novom genijalnom izvedbom srušio Jordana i postavio nova tri NBA rekorda: Svi se pitaju da li može postati i najbolji svih vremena
,

Aktuelni prvaci, Golden State Warriorsi, bili su konačno na pravom putu, vezali su četiri trijumfa u nizu. Međutim, sinoć im se isprsio Luka Dončić, čiji je Dallas slavio s uvjerljivih 141:121 kod Warriorsa.

Maestro iz Slovenije odigrao je još jednu impresivnu utakmicu i svima dao do znanja da je povreda iza njega. Dončić je nastupom protiv aktuelnih prvaka zasigurno dokazao da izrasta u velikog asa, kao i to da je na najboljem mogućem putu da postane jedan od najboljih svih vremena.

doncic

Na parketu je proveo samo 30 minuta, ali i to mu je bilo dovoljno da u statistiku upiše čak 31 koše, 15 asistencija i 12 skokova. Tome impresivnom učinku dodao je i dvije ukradene lopte. Njegov nastup možete pogledati OVDJE.

Iz igre je šutirao 8/16, tj. 5/8 za tricu, dok je s linije slobodnih bacanja bio stopostotan (10/10). Tako je ostvario već 17. triple-double u NBA karijeri iako igra tek drugu sezonu u najjačoj ligi svijeta. Također, izjednačio je rekord Jasona Kidda kao igrač Dallasa koji je u jednoj sezoni upisao devet puta triple-double. Pitanje je trenutka kada će ga nadmašiti.

doncic

Ujedno, postao je najmlađi igrač otkako se igra NBA koji je u sezoni imao više od jedne utakmice s 30 koševa i 15 asistencija i to tako da je srušio rekord legendarnog Michaela Jordana iz 1984/85. Najbolji košarkaš ikad to je ostvario kada je imao 21 godinu, dok je Luka tek na 20.

Također, Dončić je postao prvi igrač u NBA historiji koji je za 30 minuta na terenu ostvario triple-double s 30 koševa, 12 skokova i 15 asistencija. Treba dodati i to da je i prvi košarkaš u NBA koji ima više od jednog triple-double učinka s 30 koševa i to za 30 ili manje minuta u igri.

lebrondoncic

Čudo od igrača, kakvo se dugo čekalo. Treba li još nešto dodati? Bilo bi sasvim suvišno...

(Sport.ba)

Ne propustite