"SMILJANA VITEŠKIĆ ĆE KRIVČNO ODGOVARATI": Isplivali svi detalji NEZAKONITOG RADA dopredsjedavajuće Skupštine KS

Bosna i Hercegovina
"SMILJANA VITEŠKIĆ ĆE KRIVČNO ODGOVARATI": Isplivali svi detalji NEZAKONITOG RADA dopredsjedavajuće Skupštine KS
.

Sjednica koju je za danas zakazala Smiljana Viteškić, SDA-ova dopredsjedavajuća Skupštine KS, je nelegalna i nezakonita sjednica, zbog čega će se prema njoj pokrenuti i krivična odgovornost, poručili su iz Kantonalnog odbora Sarajevo Socijaldemokratske partije.


U saopćenju za javnost su dodali da je Viteškić "neovlašteno i nezakonito zakazala sjednicu sa pozivom bez pečata i bez saglasnosti kolegija skupštine".

Ističu da je u cijelom slučaju posebno interesantna "tolika žurba SDA, DF i SBB, ali i evidentna 'obaveza' koju Smiljana Viteškić ima prema SDA".

Nova većina zakazala sjednicu Skupštine KS, ali je upitno hoće li biti održana

vlada-ks
"U narednom periodu cjelokupna javnost će konačno saznati da li i kako SDA štiti od istraga u vezi sa nezakonitim usvajanjem regulacionog plana Stup 2 te njene uloge u svojstvu Predsjedavajuće opštinskog vijeća Ilidža kada je svojim potpisima legitimirala Memićeve mutne radnje u vezi sa Tibrom. Također, javnost će saznati u kojim javnim kantonalnim preduzećima i ustanovama su joj zaposleni najuži članovi porodice, i to upravo od strane SDA kadrova", navode u saopćenju.

sdp

SDP poručuje da zajedno sa svojim partnerima neće dozvoliti da se brutalno krše procedure, poslovnik, zakoni i Ustav samo zato što se "nekome žuri i što je dobio zadatak da to mora završiti do Nove godine".


Izvor: klix.ba Foto: klix.ba

Ne propustite