VIDITE LI ZAŠTO OVA SLIKA SLAMA SRCE? Mlada mama poslala snažnu poruku: ‘Ovo sam ja jedva 24 sata nakon porođaja…’

Praktična žena
VIDITE LI ZAŠTO OVA SLIKA SLAMA SRCE? Mlada mama poslala snažnu poruku: ‘Ovo sam ja jedva 24 sata nakon porođaja…’
.

Svaka majka zna da je prvih nekoliko dana nakon porođaja tjelesno i emocionalno iscrpljujuće. Da ne spominjemo svu užu i širu rodbinu koja dolazi vidjeti prinovu. Sve to je na vlastitoj koži osjetila danas majka troje djece Katie Bowman (29), koja je na Facebooku objavila dirljivu fotografiju iz bolnice kako bi ukazala na potrebu svake nove majke da prvih nekoliko dana ne prima posjete.

Australska mama blogerica pokazala je fotografiju na kojoj ona sjedi zamišljena i zabrinuta na bolničkom krevetu, dok njezinu tek rođenu bebu drži starija ženska osoba. “Slika doista vrijedi tisuću riječi”, napisala je Bowman i naglasila koliko je tih prvih nekoliko dana važno za mamu i dijete da s upoznaju i povežu.

“Ovo sam ja jedva 24 sata nakon rođenja mojega najstarijeg djeteta. Nemam pojma tko je napravio ovu fotografiju, ali vjerujem da možete na mojemu licu iščitati kako sam se u tim trenucima osjećala”, kazala je mlada mama iz Australije pa dodala:

“Jedan ili dva dana, je li to previše tražiti? Jedan ili dva dana za novu mamu koja još nije svjesna da je maleno stvorenje izašlo iz njezina tijela. Jedan ili dva dana da se napokon stigne istuširati i isprati znoj i krv sa svojega tijela. Jedan ili dva dana da se oporavi od trudova, boli i tiskanja, da joj se oporave upaljene bradavice dok još uči dojiti dijete. Jedan ili dva dana da se pokuša konačno naspavati jer je totalno iscrpljena.”

Cilj njezina otvorenog obraćanja na Facebooku jest da ukaže na potrebu za odmorom svake nove majke i pozove obitelj i rodbinu da se suzdrže od tako ranih posjeta netom nakon porođaja. “Oni jednostavno moraju zadovoljiti potrebu da nose tek rođenu bebu. Ako im to ne dopustite, onda ste sebični, osjetljivi i kraljica drame”, napisala je.

Objava se dijeli kao luda

“Sljedeći put kada netko koga poznajete rodi, sjetite se koliko je ta majka umorna. Znam da ste uzbuđeni zbog prinove, ali nije vaše pravo vidjeti dijete, to je privilegija. Ako vas to vrijeđa, idite kući”, poručila je Bowman.

Njezina je objava zaradila gotovo 40.000 lajkova, a podijeljena je 86.000 puta. Ljudi su se u komentarima, kojih ima više od 12.000, solidarizirali s mladom majkom i uputili joj podršku. “Ova slika slama srce. Izgledaš zaboravljeno i usamljeno”, jedan je od komentara.

“Sve što si napisala istina je. Teta i baka mojega supruga dan-danas ne razgovaraju s nama jer smo ih zamolili da pričekaju nekoliko dana prije no što dođu vidjeti našega sina. Bilo je to prije sedam godina”, podijelila je druga majka svoje iskustvo.

(Magazin.hr)

Ne propustite