Pila je svako jutro maslinovo ulje na prazan želudac: Evo što joj se dogodilo, NIKO NE MOŽE DA VJERUJE DA JE TO ONA

Kiosk
Pila je svako jutro maslinovo ulje na prazan želudac: Evo što joj se dogodilo, NIKO NE MOŽE DA VJERUJE DA JE TO ONA
.

Maslinovo ulje sadrži mnogo makronutrijenata, masnih kiselina i vitamina. To je vrlo vrijedan proizvod za naše zdravlje. Toliko puta smo slušali o hranljivim, ali i ljekovitim svojstvima ulja od maslina, sa naglaskom na ekstra djevičanskom hladno cijeđenom maslinovom ulju, koje svi nutricionisti preporučuju kao dragocjen dio svakodnevne ishrane. Ono obiluje vitaminima, masnim kiselinama, i drugim sastojcima koji su našem organizmu neophodni za normalno funkcionisanje.

Upravo zbog toga, samo jedna kašika ovog ulja dnevno može učiniti čuda za vaše cjelokupno zdravlje, a konkretno na koje sve njegove segmente utiče, biće tema kojom ćemo se djetaljnije baviti u nastavku.

Saznajte kojih je to 8 razloga zbog kojih treba da uzimate maslinovo ulje na prazan stomak. 

Do sada smo uglavnom pisali o upotrebi maslinovog ulja kao dijela njege i rutine uljepšavanja, a ovog puta ćemo se više baviti širom slikom, odnosno benefitima po cjelokupan ogranizam. Jedna supena kašika ujutru na prazan stomak donosi višetruku koristi ljudskom zdravlju. Maslinovo ulje sadrži vitamine A, D, E, i K, omega 3 masti, odnosno mononezasićene masne kiseline, i snažan je antioksodans.

Poboljšava funkcije sistema za probavu

1

Sistem za varenje jedan je od ključnih za funkcionisanje organizma, a s obzirom na to da je često podložan različitim stanjima koja podrazumjevaju neregularnosti u njegovom radu, treba dodatno povesti računa.

Maslinovo ulje utiče na održanje crevne flore, pa samim tim spriječava različite upalne procese, koji mogu voditi ka bolestima crijeva, poput ucliceroznog kolitisa i sl, poboljšava probavu, a kako su brojna naučna istraživanja pokazala - smatra se i preventivom od nastanka kancerogenih ćelija. 

Pozitivan uticaj na kožu, kosu, nokte i kosti

2

Kao što smo maloprije pomenuli, već smo pisali o funkciji maslinovolj ulja u okviru rutine uljepšavanja - ono hrani, hidrira, čisti kožu, usporava njeno starenje, utiče na to da kosa bude zdrava i jaka, poboljšava kvalitet noktiju - utiče na njihov rast i spriječava listanje, i što je najvažnije - poboljšava stanje koštanog sistema, te se smatra preventivom mnogih oboljenja ovog tipa, kojima su pogotovo sklone pripadnice ljepšeg pola.

Iako postoje brojne maske i tretmani za kosu i kožu koji su na bazi maslinovog ulja, najbolji rezultat se i dalje postiže unutrašnjom upotrebom. 

Regeneriše jetru

3

Dobro je poznato koliko je važna uloga jetre za funkcionisanje cijelog organizma, jer ona ima funkciju prečišćavanja i oslobađanja od šetnih materija. Stoga, potrebno je povesti računa o njenom zdravlju i konzumirati one namirnice koje doprinose očuvanju njenih funkcija i njenoj regeneraciji. 

Maslinovo ulje i u tom dijelu ima svoju primjenu - pomješajte 2 supene kašike maslinovog ulja sa sokom od cijeđenog limuna i pijte to svako jutro na prazan stomak. 

Pomaže u mršavljenju

4

Ovo je nešto što će vas sigurno interesovati. Omega 3 masne kiseline preporučuju se u apsolutno svakoj dijeti, jer su zdrava opcija, dugo vas drže sitima i ubrzavaju metabolizam, a kako maslinovo ulje obiluje njima, 1 kašika ujutru sigurno će vam pomoći u topljenju masnih naslaga. 

 

Poboljšava imuni sistem

5

Uzevši u obzir da je maslinovo ulje bogat izvor vitamina i već više puta pomenutih masnih kiselina, od neporcjenljivog je značaja za imuni sitem čovjeka.

Čak su određena istraživanja pokazala da ovaj derivat maslina daje doprinos i u tretiranju pojedinih autoimunih oboljenja. 

 

Štiti srce

6

Kao što znate, postoji loš (LDL) i dobar holesterol (HDL), a njihov odnos direktno utiče na zdravlje cjelokupnog kardiovaskularnog sistema.

Loš holesterol prourokuje zapušenje krvnih sudova, što dalje vodi ka brojnim, često i fatalnim komlikacijama. Dobar holesterol ima moć da smanji vrijednosti lošeg, a to se postiže prvenstveno putem ishrane, i to one koja se određuje kao mediteranska, a bazira se na voću, povrću, ribi i maslinovom ulju.

Maslinovo ulje jedan je od najvažnijih izvora mononezasićenih masnih kiselina koje stvaraju HDL u ljudskom organizmu i poboljšavaju zdravlje srca. 

Reguliše nivo šećera u krvi

8

Kao što reguliše nivo holesterola, tako sto utiče i na nivo glukoze u krvi, pa je odlična preventiva protiv ovakvih poremećaja, ali i važan sastojak u ishrani dijabetičara. 

Štiti moždane funkcije

9

Višestruki su benefiti po moždani sistem od svakodnevne konzumacije maslinovog ulja u ishrani - poboljšava memoriju, djeluje kao preventiva od mnogih bolesti u budućnosti poput Alchajmerove, obezbjeđuje mozgu dovoljnu količinu kiseonika, štiti ga od slobodnih radikala, i znatno smanjuje mogućnost pojave depresivnih stanja. 

Bonus

110

Uzevši u obzir sve ove činjenice koje svjedoče o pozitivnim dejstvima po organizam maslinovog ulja, jedna do dvije supene kašike svakog jutra na prazan stomak definitivno treba da postanu vaša navika. 

Maslinovo ulje će biti korisno ako želite povećati veličinu grudi i učiniti ih čvršćim. No, trebate to učiniti ispravno: masažite grudi u kružnom gibanju 10-15 minuta, počevši od vanjske strane dojke i krećete iznutra. Protok krvi će se ubrzati, a vaše grudi će rasti i dobiti elastičnost u samo 30 dana!

Riješite se kamena u bubregu prirodnim putem za samo 6 dana!

Ne propustite