GODINU DANA JE SVAKI JUTRO PILA TOPLU LIMUNADU S MEDOM: Kada je vidjela šta joj se desilo s tijelom, ZAPREPASTILA SE SE!

Porodica i zdravlje
GODINU DANA JE SVAKI JUTRO PILA TOPLU LIMUNADU S MEDOM: Kada je vidjela šta joj se desilo s tijelom, ZAPREPASTILA SE SE!
.

Njezino je iskustvo itekako pozitivno, a evo što je napisala:

Nisam imala prehladu, gripu niti želučanu virozu cijele godine

Premda sam u nekoliko navrata osjećala početak prehlade (malo kihanja, umor i slično), ništa nije otišlo predaleko. Bilo je dana kad sam bila umorna, nekoliko me puta boljela glava, ali ništa ozbiljno.

Više ne pijem kavu i postala sam jutarnji tip

limun3-pixabay

Jutarnja limunada mi je postala važnija od kave i više nemam glavobolje ako ne popijem kavu. Usto, imam puno više energije i veselija sam. Prije mi je trebalo minimalno sat vremena da dođem k sebi, a sad sam sposobna i za filozofske rasprave ujutro.

Moj recept

Najčešće koristim pola iscijeđenog limuna te punu žličicu domaćeg meda. To u običnoj šalici prelijem zakuhanom pa malo ohlađenom vodom da se ne izgube vrijedni sastojci. U to dodam i malo hladne vode samo da mogu odmah popiti, ali možete staviti i kocku leda ili pričekati da se samo ohladi.

limun

Crystal je malo istražila zašto taj napitak ima tako blagotvoran učinak i otkrila je koristan za mnogo stvari, no ove tri je izdvojila kao najvažnije.

1. Štiti od uroinfekcija: Kad se popije ujutro na tašte, potiče probavni sustav, a inače pročišćava urinarni trakt te tako štiti od uroinfekcija.

2. Potiče probavu: Limun potiče stanice jetre na jače izlučivanje žuči što nam omogućuje razgradnju teže hrane, a antibakterijska svojstva meda štite od mogućih infekcija.

limunada-768x1123

3. Osim na zdravlje pozitivno utječe na ljepotu: Limun pomaže pročišćavanju krvi kao i proizvodnji novih stanica dok voda i med djeluju na obnavljanje kože.

Ne propustite