Bayern jedini stopostotan, favoriti sigurni, Crvena zvezda propustila ogromnu priliku, petarda Parižana

Fudbal
Bayern jedini stopostotan, favoriti sigurni, Crvena zvezda propustila ogromnu priliku, petarda Parižana
,

Odigrano je posljednjih osam utakmica grupne faze Lige prvaka. 

Grupa A rješavala je samo putnika u Ligu Evrope. PSG i Real posao su zavšili i prije posljednjeg ogleda, a ovog puta Parižani su bili sigurni protiv Galate (5:0). Nije tako ubljedljivo, ali i Real je slavio. Na gostovanju kod Klub Briža bilo je 1:3. I pored tog poraza belgijski klub takmičenje će nastaviti u Ligi Evrope.

I u grupi B bilo je slično. Bajern je već bio prvi, a Totenhem drugi, a Bavarci su došli do nove pobjede nad timom Žozea Murinja (Jose Mourinho) i grupnu fazu okončali kao jedini klub sa maksimalnih 18 bodova. Bilo je 3:1.

U međusobnom ogledu u Atini Olimpijakos i Crvena zvezda rješavali su dilemu oko treće pozicije. Beograđani su imali penal za pobjedu, nisu ga iskoristili, ali im je odgovarao i remi. Ipak, u 87. minuti dosuđen je penal za domaće koji je pretvoren u pobjedu Olimpijakosa i nastavak takmičenja u Ligi Evrope za grčki tim.

Juventus je ranije u grupi D obezbijedio prolaz dalje s prve pozicije, a na gostovanju u Leverkuzenu stigli su do pobjede od 2:0. Miralem Pjanić igrao je standardno. Prolaz dalje iz ove grupe obezbijedio je i Atletiko kao drugoplasirani. Oni su uspjeli savladati Lokomotiv na domaćem terenu sa 2:0, a Liga Evrope igrat će se na proljeće u Leverkuzenu.

Nešto ranije, aktuelni prvak Mančester siti slavio je na Maksimiru protiv Dinama rezultatom 4:1 u okviru posljednjeg kola Lige prvaka u grupi C. Dinamo je odlično krenuo protiv favoriziranog protivnika. Igrala se 10. minuta kada je sjajno pogodio Daniel Olmo.

Uslijedila je ofanziva gostiju, koji do izjednačenja stižu u 34. minuti. Strijelac je bio Gabrijel Žesus (Gabriel Jesus). U nastavku Žesus pogodio još dva puta, a konačan rezultat postavio je Foden u 84. minuti. Amer Gojak na terenu je proveo 81 minutu, dok je Hajrović u igru ušao desetak minuta prije kraja susreta.

U drugoj utakmici ove grupe Atalanta je kao gost s 0:3 savladala Šahtar. Takmičenje u Ligi prvaka nastavljaju Mančester siti i Šahtar, Atalanta ide u Ligu Evrope, dok se Dinamo oprostio od evropskih utakmica za ovu sezonu.

Ne propustite