'Dan za glasanje' u Narodnoj skupštini RS-a

Objavljeno:11.12.2019 - 09:25
A A A Times Arial

Foto: Ilustracija

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske danas će se u "Danu za glasanje", izjasniti o apsolviranim tačkama drugog nastavka 8. redovne sjednice.

Tokom sinoćnjeg rada završili su raspravu o Prijedlogu odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje – Brčko i  Brčko – Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko – Bijeljina – Rača, kao i Prijedlogu odluke o izradi Plana parcelacije za autoput Banja  Luka – Prijedor po skraćenom postupku.

Obavljena je i objedinjena rasprava o prijedlozima odluka o  raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić, kao i rasprava o izvještaju Pravobranilaštva o radu u 2018.

Poslanici su razmotrili i nacrte zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti životne sredine, koncesijama te javno – privatnom partnerstvu u RS, kojim je propisano da u postupku izbora privatnog partnera mogu učestvovati domaća i strana lica.

Glasanje je najavljeno u 10 sati.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!