OGLASIO SE GENIJALNI METEROLOG, EVO ŠTA OČEKUJE BOSNU I HERCEGOVINU: Zemljotresi i aerozagađenje su ništa naspram ovoga- STRAŠNO!

Bosna i Hercegovina
OGLASIO SE GENIJALNI METEROLOG, EVO ŠTA  OČEKUJE BOSNU I HERCEGOVINU: Zemljotresi i  aerozagađenje su ništa naspram ovoga- STRAŠNO!
.

Nedim Sladić, meteorolog amater, njajavio je ”slom aerozagađnja” u Sarajevu nakon nekoliko dana iznimno prljavog vazduha.

On je najavio da će do promjene dovesti hladna fronta i padavine već od sutra.

”Pada atmosferski pritisak, strujanje je izraženije, poklopac i temperaturna inverzija se razbili, ali konačan “slom” aerozagađenja dolazi sa hladnom frontom i padavinama u utorak, s kojom će se dodatno očistiti zrak”, poručio je Sladić.

Podsjećamo, Sarajevo se jučer ponovo našlo među deset najzagađenijih gradova u svijetu – kombinacija guste, dugotrajne magle i visoke koncentracije polutanata u zraku disanje je tokom vikenda činila gotovo nemogućim. Obustavljen je i aviosaobraćaj, otkazani su letovi.

Za srijedu, 11. decembra, u Bosni se prognozira pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i prijepodne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 7 do 10 stepeni.

maglasarajevo

U BiH će u četvrtak, 12. decembra, biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima bit će s kišom, a u Bosni, uglavnom, sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoida BiH.

sarajevosnijeg

Novi.ba/BHDijaspora

Ne propustite