STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE UBIJENE LANE (18), OTKRIVENO NEŠTO JEZIVO: Evo šta joj se zaista desilo, ŠOK!

Aktuelno
STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE UBIJENE LANE (18), OTKRIVENO NEŠTO JEZIVO: Evo šta joj se zaista desilo, ŠOK!
.

Motiv ubistva Lane Bijedić (18) i dalje je misterija, a sada su nezvanični rezultati obdukcije.

Prema saznanjima Dnevnog avaza, nesretna djevojka ubijena je udarcima šakama i nogama nakon čega je nepoznati ubica njeno tijelo bacio u rijeku Studenčicu, gdje je i nađeno. 

Podsjetimo, rekonstrukcija kretanja nesretne djevojke pokazala je da se te kobne nedelje, 6. oktobra, u prepodnevnim satima najprije autobusom zaputila iz Mostara u Čapljinu. Prema snimcima s nadzornih kamera, sišla je na autobusnoj stanici u Čapljini i pješačila do naselja Trebižat nekih šest kilometara. Tu joj se izgubio svaki trag. 

lana

Dvojica vozača koji su se taj dan kretali putem potvrdila su da su je vidjela na vijaduktu Studenci, navodno su isto potvrdile i kamere videonadzora s okolnih objekata i to bi trebao biti zadnji put da je viđena živa.

Istoga dana uveče, ribar je njeno tijelo našao u rijeci Studenčici.

lanaa

I dalje je nejasno zbog čega je Lana to jutro lagala majku da s prijateljicama ide na kafu, zašto se uputila u Čapljinu, zašto je hodala sama šest kilometara prema Ljubuškom, gdje je zapravo ubijena i kako je njeno tijelo, bačeno ispod vijadukta autoputa, a da to niko nije primijetio.

Nedaleko od mjesta gde je nađeno tijelo pronađen je i Lanin telefon, koji je u međuvremenu otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj. Unutra je, između ostalog, pronađena i fotografija snimljena s vijadukta ispod kojeg je pronađeno Lanino tijelo. 

Nije utvrđeno da je Lana imala dečka, niti da je taj dan trebalo naći s nekim muškarcem, niti je i na kakav način bila povezana s kriminalnim miljeom. Istražitelji su pretresli mnoge automobile i stanove u Čapljini, ali bez rezultata.

Novi.ba/Informer

 

Ne propustite