Sjećate li se Perhanove Azre iz kultnog filma 'Dom za vješanje': DA LI BISTE JE DANAS PREPOZNALI ?

Kiosk
Sjećate li se Perhanove Azre iz kultnog filma 'Dom za vješanje': DA LI BISTE JE DANAS PREPOZNALI ?
.

Jugoslovenskoj publici Sinolička Trpkova predstavila se najprije u filmu “Srećna Nova 49” u epizodnoj ulozi kada je imala svega 21 godinu. Uslijedilo je nekoliko uloga u serijama i pozorištu a prvu veliku šansu Sinolička je dobila u Kusturičinom filmu.

Lik nevine i krotke Azre, prenijela je ubjedljivo na filmsko platno iako joj je, kako je tada govorila, Azra zadala mnogo muka.

Kusturica se uhvatio na moj fizički izgled, odgovaralo mu je jedno naivno i mladoliko lice, što u suštini, nije imalo veze sa mnom. Utoliko mi je bilo teže da je odigram. Istina, našla sam neke sličnosti između nas dvije, ali umjesto da mi pomognu, samo su mi odmagale – rekla je glumica jednom prilkom.

azraa

Danas, preko 25 godina nakon što je ispričana ljubavna priča Perhana i Azre, Sinolička priznaje da se nije srela sa rediteljem Emirom Kusturicom od završetka snimanja.

sinolicka-trpkova

Nakon “Doma za vješanje” nastavila je da snima filmove i serije, a danas radi kao profesor na Akademiji umjetnosti u Skoplju. Udata je i ima dvoje djece.

Ne propustite