ALBANCI BJEŽE U PANICI, OVO JE STRAŠNO: Ruski avioni bombarduju terorističko uporište, USLIJEDILA KOPNENA OFANZIVA!

Aktuelno
ALBANCI BJEŽE U PANICI, OVO JE STRAŠNO: Ruski avioni bombarduju terorističko uporište, USLIJEDILA  KOPNENA OFANZIVA!
.

Ruski ratni avioni izveli su seriju vazdušnih udara na grad Kabani, koji je glavno uporište džihadista u sirijskoj provinciji Latakija.

0434094236-03148626960056660591

Kako su prenijeli lokalni mediji, ruske vazdušne snage su avionima i helikopterima bombardovali teroristička uporišta u i oko Kabanija. Snažne eksplozije odjekuju u ovom gradu.

Jedan vojni izvor je naveo da je Sirijska arapska vojska (SAA) počela mobilizaciju svojih trupa za napad na glavno uporište džihadista u Latakiji.

SAA je kao pripremu za ofanzivu na Kabani granatirali teroristička uporišta oko planine Zuvaikat, koja se nalazi južno od grada.

SAA je u poslednjih nekoliko mjeseci više puta pokušavala da oslobodi Kabani, ali su džihadisti, koje predvode pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama uspjeli da se odbrane.

Kabani je strateški važan grad u ovoj oblasti, a njegovo oslobađanje bi omogućilo SAA da nastavi sa čišćenjem ove oblasti od terorističkih grupa.

Kabani je uporište terorista koje uglavnom sačinjavaju ozloglašeni Ujguri iz Kine pripadnici Turkestanske islamske partije. Uz njih su i lokalne glavosječe Hajat Tahrir al-Šama, ali i Albanci sa Kosova i Metohije.

Novi,ba/SD

Ne propustite