ZBOG SRAMOTE 7 GODINA NIJE SKIDALA ŠMINKU: A onda je na kameri pokazala svoje PRAVO lice! (FOTO)

Kiosk
ZBOG SRAMOTE 7 GODINA NIJE SKIDALA ŠMINKU: A onda je na kameri pokazala svoje PRAVO lice! (FOTO)
-

U društvu se stalno dešavaju promjene, ali standardi ljepote uvijek ostaju – samo uz neke manje izmjene. Danas je ono što je nekad bilo lijepo – ružno i obrnuto.

Tako smo prije voljeli tanke obrve, a sad se čini da su debele obrve zauzele tron.

Duge haljine su prije mamile poglede – a danas to uspješno rade one kraće. Ili smo samo u iluziji?

2

 

Bilo kako bilo, uvijek ostaje jedno: potreba da žena izgleda lijepo i ženstveno. Ali, takva očekivanja dovedena su do te mjere da se mnoge žene osjećaju nesigurno i nisu zadovoljne nekim dijelovima svog tijela, pa ga skrivaju. Zbog tog neke žene misle da nisu dovoljno dobre, iako su iznad prosjeka kad se u obzir uzmu sve njene kvalitete.

Maria je djevojka u dobi od 19 godina i izgleda poput svih ostalih djevojaka na prvi pogled, ali je svoje pravo lice krila godinama.

3

Iza odjeće, nakita i šminke skrivala je nešto čega se sramila i zbog čeg se nije mogla opustiti nikad.

Naime, ona pati od poremećaja u pigmentaciji kože, poznatiji kao vitiligo.

Ovaj sindrom nije u toliko mjeri izražen kod osoba svjetlije boje kože, ali može prilično biti uočljiv kod tamnoputih ljudi i stoga i neprijatan za one koji boluju od njega.

4

2

1

3

4

5

6

 

8

9

Maria koja se iza šminke skrivala godinama i dobijala pokazati javnosti pravu sebe, pa i ljudima koje je svakodnevno sretala, odlučila se na snažan i hrabar potez – skinula je šminku po prvi put pred ostalima – i to pred kamerom, na televiziji.

1

7

Video snimak možete pogledati u prilogu ispod.

Ne propustite