SJAJNE VIJESTI IZ TABORA VUČICE Džeko uvršten u tim za derbi protiv Intera

Fudbal
SJAJNE VIJESTI IZ TABORA VUČICE Džeko uvršten u tim za derbi protiv Intera
,

Edin Džeko, koji posljednjih nekoliko danas zbog gripe nije trenirao sa sagračima, ipak je uvršten u tim Rome za derbi protiv Intera, koji će se u petak uveče igrati u Milanu.

Iako je u sastavu za duel 15. kola Serije A još uvijek nije sigurno da li će kapiten reprezentacije BiH biti u startnoj postavi. No, s obzirom da je Džeko jedan od najvažnijih Rominih igrača u klubu svakodnevno prate njegovo zdravstveno stanje i čine sve kako bi osposobili do petka uvečer.

Izostanak Džeke bi stvorio veliki problem treneru Paulu Fonsekiju, jer se drugi napadač Nikola Kalinić još uvijek oporavlja od povrede i nije potpuno spreman. Uz to protiv Intera zbog povreda Fonseca neće moći računati na Federika Fazia, Havijera Pastorea i Džstina Kluiverta.

Džeko je ove sezone za "vučicu" odigrao 18 utakmica u svim takmičenjima i postigao osam golova, od čega šest u Seriji A.

Jedan od dva derbija 15. kola Serije A između lidera Intera i četvrtoplasirane Rome igraće se u petak uvečer na milanskom San Siru sa početkom u 20.45 sati. Drugi derbi na programu je u subotu na rimskom Olimpiku, a sastaće se trećeplasirani Lacio i drugoplasirani Juventus. Taj duel takođe počinje u 20.45 sati.

Na tabeli Inter je prvi sa 37 bodova, a slijede Juventusa sa 36, Lacio sa 30, te Roma i Kaljari sa po 28.

Ne propustite