Golijada u gradskom derbiju: Liverpool strpao "peticu" Evertonu, nezaustavljivo korača ka toliko sanjanoj tituli

Fudbal
Golijada u gradskom derbiju: Liverpool strpao "peticu" Evertonu, nezaustavljivo korača ka toliko sanjanoj tituli
,

U jednom od najvećih derbija engleskog nogometa Liverpool je na Anfiedlu pobijedio Everton s 5:2 i nezaustavljivo juri prema prvom naslovu engleskog prvaka nakon 1990. godine

Aktuelni evropski prvak je upisao 14. pobjedu uz jedan remi pa sada ima čak 11 bodova više od aktuelnog prvaka Manchester Cityja koji je pao na treću poziciju.

Bila je to utakmica s dva različita poluvremena. Prvo je bilo fantastično sa čak šest golova, dok smo u nastavku susreta vidjeli samo jedan pogodak i to u sudijskoj nadoknadi.

Redsi su poveli već šestoj minuti golom Divocka Origija na asistenciju Sadia Manea, a u 17. minuti je Xherdan Shaqiri povisio na 2:0. Michael Keane je smanjio u 21. minuti, no uslijedila su još dva gola domaćina, a strijelci su bili ponovo Origi (31) i Mane (45).

Kod Origijevog gola asistent je bio hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji je odradio cijeli susret. Lovren je fantastično asistirao, dugom loptom iz zadnje linije izbacio je cijelu odbranu Evertona, a Origi je lijepo primio i poentirao.

U posljednjim trenucima prvog dijela Richarlison je smanjio na 4:2, a na konačnih 5:2 postavio je Georginio Wijnaldum u 90. minuti.

Everton već 20 godina nije slavio na Anfieldu, a u zadnjih 20 utakmica Liverpool ne zna za poraz od gradskog rivala što je najduži niz u povijesti ovog derbija.

U drugom derbiju večeri Manchester United je pobijedio Tottenham s 2:1.

Ne propustite