Mourinho ponovo pognute glave napustio Old Trafford, domaćini bez greške

Fudbal
Mourinho ponovo pognute glave napustio Old Trafford, domaćini bez greške
,

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) ponovo tužan napušta Old Traford pošto je Mančester junajted porazio njegov Totenhem rezultatom 2:1 u jednom od derbija 15. kola Premijer lige

Junajted je do gola stigao već u 6. minuti kada je Markus Rašford (Marcus Rashford) naletjeo na loptu unutar kaznenog prostora i savladao golmana gostiju za erupciju oduševljenja domaćih navijača. 

Totenhem je do izjednačenja stigao u 39. minuti kada je Dele Ali (Alli) poslao odbijenu loptu u gol uz lijevu stativu za 1:1.

U 47. minuti Musa Sisoko (Moussa Sissoko) oborio je Rašforda u kaznenom prostoru i sudija je odmah pokazao na penal. Siguran s bijele tačke u 49. minuti bio je upravo Rašford koji je pogodio za trijumf "Crvenih đavola".

Čelsi je savladao Aston Vilu 2:1. "Plavci" su poveli golom Tamija Abrahama (Tammy) u 24. minuti, da bi Trezege (Trezeguet) u 42. minuti pogodio za 1:1. Pobjedu Čelsiju donio je Mason Mount pogotkom u 48. minuti susreta. 

Vulverhempton je bio bolji od Vest Hema 2:0. Leander Dendonker (Dendoncker) i Patrik Kutrone (Patrick Cutrone) svojim golovima  donijeli su pobjedu domaćoj ekipi. 

Sauthempton je upisao trijumf nad Norvičem 2:1. Golove za domaću ekipu postigli su Dani Ings (Danny) i Rajan Bertrand (Ryan), dok je za goste strijelac bio Temu Puki (Teemu Pukki). Lester je porazio Votford rezultatom 2:0.

Ne propustite