GOTOVO JE, RAKITIĆ DEFINITIVNO NAPUŠTA BARCELONU: Otkrio je ime novog kluba, svi su u čudu

Fudbal
GOTOVO JE, RAKITIĆ DEFINITIVNO NAPUŠTA BARCELONU: Otkrio je ime novog kluba, svi su u čudu
,

Barcelona je slavila za vikend s 1:0 u Madridu protiv Atletica i vratila se na vrh Primere. Messi je u 86. minuti zaledio sv domaće pristalice, a bacio u trans malobrojne Katalonce na tribinama.

Međutim, nije sve idealno na "Nou Campu". Situacija se znatno iskomlikovala kada je u pitanju jedan od najbitnijih igrača iz prošle sezone, Ivan Rakitić. Za Hrvata je zainteresiran niz talijanskih, španskih i engleskih klubova. Ugovor s Barcelonom ima još godinu i pol dana. Ove sezone odigrao je samo 456 minuta.

Bliži se kraj godine, a Rakitić još uvijek ne zna gdje će igrati sljedeće godine. Hrvatski reprezentativac bio je na izlaznim vratima Barcelone, ali je prošle sedmice dobio priliku od prve minute u velikim utakmicama protiv Borussije i Atletica.

modric-rakitic

Iako je time trener Ernesto Valverde poručio Rakitiću da i dalje računa na njega, hrvatski reprezentativac otkriva kako ne zna svoju situaciju u klubu.

"Ne razumijem šta se događa, ne razumijem svoju situaciju jer želim igrati", iskren je bio 31-godišnji veznjak nakon pobjede protiv Atletica dodavši da na treninzima i u svlačionici osjeća podršku suigrača.

Juventus, Inter, Manchester United i Atletico, samo su neki od klubova s kojima se Rakitić povezuje, ali postoji ozbiljna opcija i povratka u Sevillu, odakle je i stigao na "Nou Camp".

rakitic4

Rakitić je sa Sevillom osvojio Europa ligu, bio je kapien tima, idol navijača, a tamo je i upoznao sadašnju suprugu Raquel. Za taj grad vežu samo lijepe uspomene. To je i potvrdio u razgovoru za španjolski radio Cadena SER. Potvrdio je da Sevilla ima najveće šanse.

"Period koji sam proveo u Sevilli za mene je prelijep, vidjet ćemo hoću li se vratiti. Dođe li vrijeme za to, svi znaju da ću biti oduševljen. U prošlosti sam već rekao, ako ikad u karijeri obučem dres kluba za koji sam već igrao, bit će to Sevillin. Sanjam o tome da ponovo odjenem taj dres", iskren je bio Rakitić pa je dodao:

rakitic

"Budućnost ne možete predvidjeti. Da se mene pita, ostao bih u Barceloni jer mislim da mogu još mnogo toga pokazati. A od Barcelone ne postoji bolje mjesto za to", poručio je Rakitić na kraju razgovora.

(Sport.ba)

Ne propustite