NAJČITANIJI DNEVNI ŠPANSKI LIST Modrić je očitao lekciju Ronaldu! A LUKINA PORUKA SVE JE DIGLA NA NOGE

Fudbal
NAJČITANIJI DNEVNI ŠPANSKI LIST Modrić je očitao lekciju Ronaldu! A LUKINA PORUKA SVE JE DIGLA NA NOGE
,

Lionel Messi po šesti put je sinoć osvojio Zlatnu loptu u organizaciji France Footballa. Sve je oduševio i Luka Modrić, koji je još jednom pokazao kako se treba ponašati pravi sportista.

Gospodskim ponašanjem, dolaskom na dodjelu Zlatne lopte, predavanjem iste nasljedniku Lionelu Messiju te posebno porukom kojom je popratio predaju nagrade Luka Modrić oduševio je nogometni svijet.

"Marca", najčitaniji španski dnevni list, hvali Realovu desetku u tekstu naslovljenom "Modrić je na Zlatnoj lopti oduševio porukom Messiju i očitao lekciju onima koji se ne pojavljuju na ovoj svečanosti kada ne osvoje nagradu".

messi5

Jasno je na koga se to odnosi. Ni Cristiano Ronaldo ni Leo Messi nisu se prošle godine udostojili pojaviti na ceremoniji u Parizu kada je Modrić na jednu godinu prekinuo desetljeće "strahovlade" argentinskog i portugalskog velikana. Ronaldo ni jučer nije došao na dodjelu nagrade jer je znao da je nije osvojio.

Modrić je pak ove godine posramio obojicu, ali i u očima svjetske nogometne javnosti postao još veći svojim dolaskom na gala večer France Footballa, piše "Marca" i navodi njegove izjave, ističući onu o Ronaldu:

"Messi je impresivan, jedan od najboljih svih vremena. Skidam mu kapu i divim mu se zbog svega što je napravio."

messi-djeca

"Nedolazak Cristiana Ronalda na svečanost? Mogu govoriti samo o sebi. Drago mi je da sam došao i mislim da je u nogometu jedna od osnovnih stvari pokazivanje poštovanja. I to kada ne pobijediš ili ne osvojiš trofej. Tada posebno trebaš biti na ceremoniji iz poštovanja prema onome ko je uspio. Ovo je noć u kojoj slavimo nogomet. Zato sam ja tu."

"Predlažem da ovo postane tradicija: da prošlogodišnji osvajač nagrade trofej predaje svom nasljedniku."

modric

Bravo za Luku, sjajnog nogometaša i velikog gospodina...

(Sport.ba)

Ne propustite