NAKON ŠTO JE VAN DIJK PROPISNO PONIZIO RONALDA Oglasila se Portugalčeva sestra i itekako ga prizemljila!

Sport
NAKON ŠTO JE VAN DIJK PROPISNO PONIZIO RONALDA Oglasila se Portugalčeva sestra i itekako ga prizemljila!
,

Sinoć je u Parizu održana ceremonija Ballon d'Or gdje je Leu Messiju uručena nagrada za najboljeg fudbalera svijeta za 2019. po izboru France Football magazina.

Tamo nije bilo Cristiana Ronalda, koji je preko svojih izvora saznao da neće osvojiti nagradu pa je odlučio propustiti ovaj događaj.

vandijk

Jedan od konkurenata za trofej, Virgil Van Dijk, pojavio se pred novinarima, koji mu su rekli da "Cristiana neće biti, što znači da imaš rivala manje".

Na to je Van Dijk odgovorio na brutalan način:

"Zar je on uopće bio rival?"

2

Nije dugo trebalo čekati na reakciju iz Ronaldovog tabora, tačnije oglasila se njegova sesta Katia Aveiro, koja se žestoko ubrušila na stopera Liverpoola.

"Smatram da ovdje postoje ljudi koji žive ptpuno frustrirani! I van stvarnosti... Reporter: Cristiano Ronaldo neće biti ovdje večeras. Je li to jedan manje rival?" Van Dijk: 'Je li Cristiano Ronaldo uopće bio rival?". Ovo je bio odgovor holandskog defanzivca koji nastupa za Liverpool, kada su ga pitali o odsustvu Ronalda s večerašnje ceremonije. Bilo je poznato da Ronaldo neće osvojiti ovu nagradu. Iako je osvojio važne kolektivne titule. Ali, to je neka druga rasprava i u budućnosti ćemo vidjeti gdje će ići istina o fudbalu", napisala je Katia na Instagramu.

ronaldo

Nije ostala dužna ni nizozemskom defanzivcu.

"A sada, dragi Virgile gdje god ti ideš, Cristiano Ronaldo je bio i otišao hiljadu puta. Vidi, moj dragi Virgil, taj Cristiano Ronaldo je tri puta bio prvak države u kojoj ti igraš godinama i još nijednom nisi osvojio titulu. Cristiano Ronaldo je čak bio i najbolji igrač i strijelac države u kojoj ti igraš Virgil. Usput, bio je mnogo mlađi od tebe. Onda, dragi Virgile, Cristiano Ronaldo je otišao na druga odredišta i postao najbolji igrač u historiji Real Madrida. Real Madrid ti govori nešto, Virgil? To je moguće, jer taj klub, s ovim momkom Cristianom je čak pobijedio i tebe u finalu Lige šampiona. Naravno, Ronaldo ima pet Zlatnih lopti, Virgil. A Ronaldo je, skupa sa saigračima, pobijedio Nizozemsku u finalu Lige nacija. Je li bilo teško Virgil? I dragi Virgil, čak i u jednoj od posljednjih epizoda u karijeri, Ronaldo još uvijek osvaja više titula od tebe. Sada će Virgil osvajati titule i to one koje vrijede i onda će pričati. Kada budeš imao pune ruke njih, onda ćeš moći sjesti za stol s Ronaldom. Ili, kako kažu u našoj zemlji, odrasti i pokaži! Za mene Cristiano Ronaldo će zauvijek biti najbolji igrač svijeta", zaključila je vidno iznervirana Katia.

ronaldobrzina

(Sport.ba)

Ne propustite