Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa kišom na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Do kraja dana i u večernjim satima padavine u cijeloj zemlje. U Bosni postepen prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 0; Gradačac 4; Zenica 5; Bihać 6; Ivan Sedlo, Sanski Most 7; Tuzla 8; Livno, Mostar 9; Široki Brijeg 10; Bugojno 11; Grude, Sarajevo 12; Drvar, Jajce 13; Stolac 15; Neum 16;

kisa

Sutra se našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa snijegom i susnježicom, a u Hercegovini sa kišom. Poslije podne slabih padavina može biti još ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine. Krajem dana i u večernjim satima očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom u prvom dijelu dana. Temperatura zraka između -1 i 1 °C, saopćeno je iz Federalno hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite