SNIJEG PRAVI HAOS U GLAVNOM GRADU, UZROKOVAO ŽESTOK SUDAR, A SLIJEDI JOŠ VEĆI UŽAS: Evo gdje je najgore, VOZAČI OPREZ!

Aktuelno
SNIJEG PRAVI HAOS U GLAVNOM GRADU, UZROKOVAO ŽESTOK SUDAR, A SLIJEDI JOŠ VEĆI UŽAS: Evo gdje je najgore, VOZAČI OPREZ!
.

Snijeg je večeras počeo padati u Bosni i Hercegovini. Zabijelilo se na bh. planinama, ali i u Krajini,  na području Zenice, Olova, Han Pijeska i Vlasenice.

Raskvašeni snijeg na cesti uzrokovao je sporiji saobraćaj na putnim pravcima Srednje-Olovo, Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Vlasenica-Han Pijesak, Turbe-Banja Luka i Teslić Kotor Varoš, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Magla smanjuje vidljivost na putevima koji od Livna vode ka Kupresu, Glamoču i Drvaru, kao i na području Bihaća, Bosanske Krupe, Cazina i Velike Kladuše. 

bihamk

Foto:BIHAMK

I temperature su značajno pale u Bosni pa je večeras u 19 sati u Banjoj Luci, Bosanskom Novom, Prijedoru i Sokocu izmjereno 1 stepen celzija, u Bijeljini 2, u Srebrenici i Rudom 3, a u Zenici 4 stepena. Na Bjelašnici je izmjereno 0 stepeni celzija, a u Sarajevu 5.

Prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda navodi da će i jutro i veći dio prijepodneva u Bosni i na jugoistoku Hercegovine biti u znaku snijega i susnježice, a u ostatku zemlje padat će kiša. Do večeri će se oblačnost postepeno smanjivati pa će veći dio zemlje u srijedu i četvrtak biti pod suncem, ali sa mrazom.

zima-snijeg

Temperature će se ujutro kretati od -3 do 3, na jugu do 10, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni.

U sarajevskoj Drinskoj ulici, na području Općine Novo Sarajevo, večeras su se sudarila dva vozila, a jedno je završilo i u grmlju. 

Kako je za Radiosarajevo.ba rečeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, povrijeđenih nema. 

Više informacija nisu imali jer, dodaju, ne prikupljaju podatke kada nema povrijeđenih ni ekstremno visoke materijalne štete. 

Novi.ba

 

Ne propustite