Posjetite kraljevski grad i uživajte u svim ljepotama Krakowa!

Aktuelno
Posjetite kraljevski grad i uživajte u svim ljepotama Krakowa!
-

Krakow je imao status glavnoga grada Poljske u vremenu od 1038. – 1596. godine, a danas je isključivo kulturno i turističko središte. Grad koji leži na obalama Visle prepun je historijskih i kulturnih znamenitosti poput crkvi, katedrala, spomenika i ostalih građevina i mjesta koje su od povijesnog značaja za grad i državu.

3

Naziva se još i kraljevskim gradom, budući da su na brdu Wawel smješteni kraljevski dvorac i katedrala. Katedrala sv. Stanislava i Vaclava najvažnija je gradska znamenitost te se smatra poljskim svetištem. U njoj su pokopani mnogi poljski kraljevi. Unutrašnjost dvorca Wawel krase brojni muzejski izlošci, kraljevska riznica, oružarnica te kraljevske odaje vrijedne divljenja.

4

Svakako zastanite na vrhu Wawelskog brijega i odmorite oči u predivnoj panorammi na rijeku Vislu. Ostale znamenitosti koje se svakako preporučuju posjetiti jesu Bazilika sv. Marije te Crkva sv. Barbare, smještene na Krakowskom Starom mjestu koje ujedno predstavlja povijesno središte grada. Crkva sv. Marije gotički je spomenik, a poznata je po drvenom oltaru Wita Stwosza.

2

 

Izaberite opciju između dva, tri ili četiri noćenja za dvije osobe sa uključenim doručkom po odličnim cijenama!

Ponudu pogledajte na    LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite