U zemljotresu u Albaniji najmanje 7 mrtvih, više od 320 povrijeđeno

Aktuelno
U zemljotresu u Albaniji najmanje 7 mrtvih, više od 320 povrijeđeno
Broj poginulih u zemljotresu u Albaniji porastao je na sedam, izjavila je albanski ministar odbrane Olta Xhaçka. Ona je rekla da je posljednja žrtva poginula u nesreći na putu kod Lješa, na sjeverozapadu zemlje.

Broj poginulih u zemljotresu u Albaniji porastao je na sedam, izjavila je albanski ministar odbrane Olta Xhaçka. Ona je rekla da je posljednja žrtva poginula u nesreći na putu kod Lješa, na sjeverozapadu zemlje, piše "Srna".

Olta Xhaçka je istakla da je veliki broj ljudi širom zemlje i dalje ispod ruševina zgrada, ali da nema podatke o broju niti o obimu materijalne štete, javio je AP.

Nastava u svim školama prekinuta je na dva dana.

Zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali osjetio se u albanskoj prijestonici Tirani i okolini, a dogodio se jutros u 3.54 časa.

Američki institut za geološka istraživanja saopštio je da je epicentar potresa bio na 30 kilometara od Tirane, na dubini od deset kilometara i da se radi o drugom jakom zemljotresu u tom području u posljednja dva mjeseca.

Zemljotres se osjetio u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Hrvatskoj i BiH, a još jedan snažan potres zabilježen je oko 7.00 časova.

Iz Ministarstva odbrane ranije je saopšteno da je poginulo šest ljudi.

TASS je prenio da je u zemljotresu povrijeđeno više od 320 ljudi.

Ne propustite