OVA MJEŠAVINA ZA ISPIRANJE USTA UKLANJA SVE NASLAGE ZA 2 MINUTE: Sve što je potrebno imate već u kuhinji!

Praktična žena
OVA MJEŠAVINA ZA ISPIRANJE USTA UKLANJA SVE NASLAGE ZA 2 MINUTE:  Sve što je potrebno imate već u kuhinji!
.

Sigurno znate za vodice za usta što se reklamiraju. Sigurno niste ni svjesni koliko štetnih hemikalija sadrže. Isto kao i proizvodi za izbjeljivanje, kao i olovke koje su se pojavile.

Bolje je da ako želite izbijeliti zube, to uradite na prirodan način.

Na ovaj način možete napraviti prirodnu vodicu za usta:

Potrebni sastojci:

1 mala kašika sode bikarbone

1 šolja vode

Priprema i način korištenja:

U vodu stavite sodu bikarobu i promiješajte. Isperite usta, djelovat će kao antiseptik. Iščetkajte zube.

Nemojte često niti u velikim količinama koristiti sodu bikarbonu, jer je jaka i velike količine mogu uništiti zubnu gleđ.

kamenac

 

PROČITAJTE JOŠ: 

Nikako se ne možete se riješiti “šlaufa” na trbuhu? POKUŠAJTE S OVIM JEDNOSTAVNIM SIRUPOM 

Mršavite, ali nikako se ne možete riješiti masnih naslaga na trbuhu? Pokušajte onda s ovim sirupom. Riječ je o mješavini hrena, đumbira i limuna koja će vam pomoći smanjiti obujam struka, ali i riješiti se viška vode iz organizma.

Za sirup su vam potrebne sljedeće namirnice:

 

125 grama svježeg hrena

4 limuna

3 žlice meda

2 žličice cimeta

2 cm korijena đumbira

 

Hren i đumbir izmiksajte u blenderu, a potom im dodajte iscijeđeni sok četiri limuna te dobro izmiješajte. Dodajte med i cimet te nastavite miješati dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

Sirup spremite u staklenu teglu u frižider te svaki dan jedite po dva puta dnevno jednu kašiku čarobnog pripravka. Jedite ga prije obroka ili vježbanja u periodu od tri sedmice nakon čega napravite stanku od nekoliko dana.

Glavni sastojak ovog pripravka za mršavljenje je hren koji je bogat željezom, vitaminima C, B1, B2 i B6, kalijem, magnezijem i fosforom, a svi ti sastojci ubrzavaju metabolizam, smanjuju umor i potiču razvoj dobrih bakterija u crijevima.

PRVI ZNAKOVI UPOZORENJA: Ovo su najvažniji pokazatelji da jedete previše šećera!


Svako voli da jede slatke stvari, bilo da su to krofne, sirupi, torte ili bilo šta drugo. Ali mora da postoji granica za to i sve preko toga opasno je po zdravlje. Uočite ove znake prevelikog konzumiranja šećera od samog početka.

1. Umor

Ovo je najveći znak da imate previše šećera u tijelu. Iako vam slatka hrana sa visokim nivoom šećera može dati dosta energije, ali to je samo privremeno, nakon čega sledi "pad".

2. Žudnja za slatkišima

Ako osjetite želju za slatkišima, vjerovatno ste već postali zavisnik. Smanjite količine šećera, kako biste se odvikli na vrijeme.

 3. Učestale prehlade i grip

Ako se razbolite češće nego ranije, ovo može biti uzrok, jer velika količina šećera postepeno slabi imuni sistem.

4. Magloviti vid
 
Ako vam se zamagljuje vid, posebno nakon obroka, ovo može biti pokazatelj da ste unijeli previše šećera. Umjesto da postepeno opada i raste, nivo šećera u krvi raste i opada brzo, što zauzvrat može dovesti do kognitivnih problema i oštećenja.

 5. Slatki ukus nestaje

Ništa vam više nije slatko kao prije? Previše šećera dovodi do "zasićenja" i tjera vas da jedete sve više kako biste zadovoljili unos slatkog.

6. Problemi sa kožom i stopalima

Ovo može izazvati kožne probleme kao što su akne, crvenilo lica, kao i pretjerano masna ili suva koža.

 7. Nezasitost

Namirnice koje ne sadrže vlakna i druge hranljive materije ne mogu da ostave osjećaj sitosti i izazivaju da vaše tijelo ne osjeti kao da ste jeli. Ovo može dovesti do daljih komplikacija kao što su višak kilograma, holesterol i slično.

8. Porast kilaže
 
Višak šećera znači višak kalorija, a zbog nedostatka proteina ili vlakana ovo može jako loše da utiče na vaše zdravlje.

9. Kvarenje zuba

Bakterije koje se stvaraju u ustima nakon konzumiranja slatkiša proizvode kiselinu koja se kombinuje sa pljuvačkom i počinju da se akumuliraju u ustima, nakon čega počinje da se stvara šupljina u zubima i samim tim kvar.

10. Visok krvni pritisak

Krvni pritisak se smatra normalnim ako je 120/80 ili niži, dok slatka hrana može da izazove netolerantni prag preko dozvoljenog. Medicinski stručnjaci tvrde da je mnogo bitnije kontrolisati unos šećera nego natrijuma, kada je u pitanju zdravlje krvnog pritiska.

11. Visok holesterol

Prema istraživanjima, previše šećera može smanjiti "dobar holesterol" i povećati "loš holesterol", dok fruktoza može podstaći tijelo da stvori trigliceride i holesterol. Najbolje bi bilo da se posavjetujete sa svojim ljekarom o tome,prenosi Fokuzz.

12. Iznemoglost nakon treninga

Dobar trening je od ključnog značaja. Ako vam se u krvi nalazi dosta šećera, možete završiti sa osjećajem umora i iscrpljenosti, čak iako ste u dobroj kondiciji.

Ne propustite