KAD JE DINO MERLIN ČUO CECU KAKO PJEVA, MORAO JOJ JE DATI OVU PJESMU: Ovaj njen hit je ON NAPISAO, nismo imali pojma

Show
KAD JE DINO MERLIN ČUO CECU KAKO PJEVA, MORAO JOJ JE DATI OVU PJESMU: Ovaj njen hit je ON NAPISAO, nismo imali pojma
.

Poznato je da su neki od najvećih rokera i pop pjevača napisali brojne pjesme za svoje kolege narodnjake. Ipak, u tome prednjači bosanski kantautor Dino Merlin, koji je napisao neke od najvećih hitova za Vesnu Zmijanac, Lepu Brenu, Cecu Ražnatović, ali i Batu Zdravkovića!

merlin

Jedna od prvih koleginica s kojima je sarađivao jeste Lepa Brena. Merlin je za nju napisao dva hita - „Jablane“ i „Igraj, dragi“, koji su se našli na njenom albumu iz 1989. godine.

I Vesna Zmijanac može da se pohvali saradnjom s vrhunskim muzičarem. Osim njihovog evergrin dueta „Kad zamirišu jorgovani“ iz 1988, za svoju prijateljicu je napisao i druge pesme. Na jednom od najpopularnijih Vesninih albuma „Svatovi“ iz 1990. našle su se njegove pjesme „Sama“, „Sto života“, „Ovo u grudima“. Nakon tri decenije od tog albuma, Zmijančeva je opet ukrstila glas s Merlinom i otpevala duet „Klupko“ 2008.

Neke od najljepših pjesama Cece Ražnatović napisao je bosanski kantautor. Na albumu „Šta je to u tvojim venama“ iz 1993, Merlin je uradio dve numere. To su ujedno i najpopularnije s tog albuma - „Žarila sam žar“ i „Zaboravi“. Ceca za jednu od najboljih pjesama u karijeri „Beograd“ takođe može da zahvali Dinu.

- Za mene je Dino Merlin namjenski uradio pesmu „Zaboravi“ i kad mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima jednu prelijepu pjesmu koja je rađena za duet. Ali pošto je tada bio rat i on tog nije mogao da pjeva o Beogradu, kazao mi je samo da ja imam tu emociju i poklonio mi je tu pjesmu. I pesmu „Žarila sam žar“ takođe je napisao Merlin - rekla je Ceca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ceca - Žarila sam žar - TV Poster - ( TV RTS 1994) ❤ #cecaraznatovic #zarilasamzar #1994 #rts

A post shared by CECA RAŽNATOVIĆ - ©️®️ (@ceca_original_official) on

Nešto što gotovo niko nije znao jeste da je Merlin sarađivao i sa Batom Zdravkovićem! Hit po kojem je pjevač prepoznatljiv „Kako starim, sve te više volim“ napisao je, Dino.

ceca

Jednom prilikom, Saša Popović je rekao da je zvao Merlina i pitao ga da tu pjesmu da Bati, što je on i učinio.

(Kurir.rs)

Ne propustite