Završen protest u centru Sarajeva, za sutra zakazano novo okupljanje

Aktuelno
Završen protest u centru Sarajeva, za sutra zakazano novo okupljanje
.

Nekoliko desetina građana Sarajeva održalo je večeras protest na platou ispred Vijećnice nakon što su danas objavljene fotografije na kojima se vidi kako su djeca u prostorijama Zavoda Pazarić vezana za namještaj i radijatore.

Kako javlja reporter N1 Adi Bebanić, novi protest zakazan je za sutra u 12 sati.

Okupljeni građani su nosili i transparente sa natpisima: "Ko će vas svezati?", "Sutra u 12h svi", "Šta da su vaša djeca u pitanju?" i "Ne dam na djecu."

Podsjećamo, na današnjoj pres-konferenciji u Predstavničkom domu PFBiH zastupnica Ćudić prezentirala je šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Na fotografijama koje je dostavila medijima vidi se kako su djeca vezana za namještaj i radijatore. Nekima su ruke vezane iza leđa, mnoga djeca u takvom položaju provode veći dio dana i čitavu noć, te su zbog takvog tretmana kod njih zabilježene fizičke povrede i pogoršano psihičko stanje.

Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću Redžep Salić oglasio se nakon što je Ćudić objavila fotografije tretmana djece u ovom Zavodu. Salić je kazao da su fotografije atak na rad Zavoda i osoblja koje se brine o djeci.

Ne propustite