JELENA SE BORILA ZA NJU SVIM SILAMA, A DANAS JE SAHRANILI: Grobljem odzvanjali vrisci njenih roditelja, POTRESNI PRIZORI (FOTO)

Aktuelno
JELENA SE BORILA ZA NJU SVIM SILAMA, A DANAS JE SAHRANILI: Grobljem odzvanjali vrisci njenih roditelja, POTRESNI PRIZORI (FOTO)
.

Šesnaestogodišnja Sofija Nakić iz Žitkovca kod Aleksinca, pošto je poslije višemesečne borbe sa nemilosrdnim dječijim karcinomom sarkomom, lečenjem u Nišu, Beogradu i Grčkoj, uz svesrdnu humanitarnu - finasijsku pomoć društva, izgubila život, sahranjena je u srijedu na loklanom groblju u rodnom selu.

- Nadali smo se da ćemo je dočekti radosnu, zagrliti uz suze radosnice, a dopremljena je sa beogradskog aerodroma pogrebnim kolima. Šok, tuga i muk, zavladali su u porodičnoj kući. Majka Anita je neutješna, otac Bojan stegao srce i samo ponavlja: "Anđele moj".

sofija

Foto: D.I. (Alo.rs)

- Bila je njegova mezimica, a sada jad i tuga do neba -, kaže rođaka dok su se komšije i ostatak porodice okupljali da izraze saučešće roditeljima i otprate djevojčicu do vječne kuće.

karleusa

Simptomi opake bolesti dijagnostikovani su maja 2017. godine. Apel u javnosti da djevojčici možda može da pomogne liječenje u inostranstvu ujednila je ljude dobre volje od Aleksinca do Beograda. Jelena Karleuša odrekla se novogodišnjeg honorara od 50.000 kako bi pomogla liječenje male Sofije. Niška humanitarka Marina Adamović je vapila za novčanu pomoć da se što prije sakupi.

sofija3

Foto: D.I. (Alo.rs)

- Nismo mogli da dobijemo na vrijeme potrebne papire za liječenje u inostranstvu. Odveli smo je u Grčku kod dr. Steliosa Kuovarisa u Atini prekasno. Izvrstan je ljekar koji se uhvatio u koštac sa njenom opakom bolešću, ali je dragoceno vrijeme izgubljeno. Čvjek je bio krajnje korektan i platio je transport njenog tijela u Srbiju. Uspio sam na njegov poziv samo da stignem da je još jednom zagrlim i poljubim. Sudbina nam je istrgla iz porodice, rekao je ojađeni otac Bojan Jajce Nakić.

 

Ne propustite