POTOPILA SAM NOGE U OVU SMJESU I EVO ŠTA SE DOGODILO MOM TIJELU: Upamtite dobro ove sastojke jer ćete poželjet uraditi isto!

Porodica i zdravlje
POTOPILA SAM NOGE U OVU SMJESU I EVO ŠTA SE DOGODILO MOM TIJELU: Upamtite dobro ove sastojke jer ćete poželjet uraditi isto!
.

Jeste li znali da možete uraditi detoksikaciju cijelog tijela kroz stopala?

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, cijelo tijelo možete detoksikovati kroz noge. Zvuči čudno? Pa, gotovo sve o kineskoj tradicionalnoj medicini zvuči čudno, ali većina tih recepata stvarno funkcioniše.

Kineska medicina ima određeni sistem pod nazivom “refleksologija”. Naime, naša stopala imaju neke prirodne energetske zone koje su povezane s našim organima. To praktično znači da možete uticati na cijelo tijelo kroz noge, ili u ovom slučaju, da možete detoksikovati cijelo tijelo kroz noge.

Ulošci za detoksikaciju

Te jastučiće možete pronaći u bilo kojoj apoteci. Sve što trebate učiniti je staviti ih na noge prije no što odete na spavanje. Ujutro, jastučići će postati tamniji, a to znači da nemate toksina.

detox5

Pranje nogu

Drugi način za detoksikovanje vašeg tijela je pomoću ionske kupke stopala. Temelji se na elektrolizi. To je metoda u kojoj električna struja stvara hemijsku reakciju unutar vode. Treba koristiti toplu vodu i pustiti da otvori vaše pore, a sol ćete upotrijebiti kao protivupalni sastojak. Noge apsorbuju sve ione i vaše tijelo će se čistiti. Ako voda postaje tamnija, to znači da vaše tijelo oslobađa sve toksine.

Postoji nekoliko načina za to:

Sona kupka

Trebate:

– 1 šoljicu morske soli
– 1 šoljicu Epsomove soli
– 2 šoljice sode za pečenje
– esencijalna ulja (za lijep miris, ovo  je opciono)

detox4

Kako to učiniti:

Najprije kuhajte vodu. Zatim stavite sve sastojke. Nakon toga, ulijte otopinu u kadu i dodajte malo jabukovog sirćeta. Naravno, možete dodati i pomenuta eterična ulja. Držite noge u toj vodi 30 minuta.

Kupka sa kisikom

Trebate:

– 2 šoljice kisikovog peroksida;
– 1 kašiku sušenog đumbira u prahu.

Kako to učiniti:

Napunite kadu s vrućom vodom i dodajte malo sušenog đumbira i kisikovog peroksida. Moraćete natopiti cijelo tijelo u ovom i držati ga u njemu 30 minuta. Očistiće vaše tijelo i pomoći vam kod svih vrsta alergija i iritacije (ako imate nekih).

Ne propustite