STIGLO VAŽNO UPOZORENJE IZ NJEMAČKE AMBASADE: Sve se mijenja, tek sada slijedi haos

Bosna i Hercegovina
STIGLO VAŽNO UPOZORENJE IZ NJEMAČKE AMBASADE: Sve se mijenja, tek sada slijedi haos
.

Odjeljenje za vize Ambasade Njemačke saopštilo je da ne naplaćuje zakazivanje termina za razgovor za vizu, te savjetuju podnosioce zahtjeva da radi toga ne angažuju agencije.

Iz njemačke Ambasada u Sarajevu ukazuju na to da ovo diplomatsko predstavništvo ne sarađuje sa viza-agencijama, niti sa web stranicom www.ambasada.info.

"Rezervacija termina putem onlajn sistema njemačke Ambasade u Sarajevu je bila i ostaće besplatna. Internet stranica njemačke Ambasade u Sarajevu je www.sarajewo.diplo.de", ističu iz Ambasade.Iz Ambasade napominju da je interesovanje za nacionalnim vizama radi dužeg boravka u Njemačkoj i dalje izuzetno veliko, te da se u ovom diplomatskom predstavništvu trude da sve zahtjeve obrade u što kraćem roku.

U saopštenju se navodi da su u ovom diplomatskom predstavništvu svjesni da, nažalost, u nekim kategorijama za izdavanje viza dolazi do dužeg čekanja.

"Tako se na termin za zahtjeve za vizu u svrhu spajanja s porodicom čeka između šest i sedam mjeseci, a za zahtjeve za vizu radi zapošljavanja bez stručne kvalifikacije, shodno Zakonu o zapošljavanju, više od godinu dana", dodaje se u saopštenju.

(Srna)

Ne propustite