Milorad Dodik se oglasio: Šta je dogovoreno danas u Predsjedništvu BiH

Bosna i Hercegovina
Milorad Dodik se oglasio: Šta je dogovoreno danas u Predsjedništvu BiH
.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik se odmah nakon posebne sjednice Predsjedništva BiH, na kojoj je jednoglasno imenovan Zoran Tegeltija za mandatara Vijeće ministara BiH, uputio za Beograd.

Lider SNSD-a nakon današnjeg velikog dogovora o slanju dokumenta u sjedište NATO-a pod nazivom "Program reformi BiH" nije davao izjave za medije, već je požurio na dogovoreni susret sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

dodik-800x445

Foto:Arhiv

U međuvremenu stigla je Dodikova izjava o današnjem dogovoru i dokumentu u vezi kojeg je postignut kompromis.

"Otvoreno se u tom dokumentu kaže da je taj dokument set reformi i da one nepreudiciraju članstvo, i svaku vrstu i kretanje prema članstvu u NATO potrebna je nova odluka Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine i da će se odluke donositi u skladu sa stavovima svih organa vlasti. Ja razumijem ove iz SDS-a i PDP-a, mislim da bi trebalo malo da prestanu da se ljute, vidim da su bjesni.

Razumijem i to zato što su oni dugo sjedili neopravdano na mjestima u organima vlasti BiH i ovim se ruši privilegija i pokušaji da se uradi mnogo štošta što nije u skladu sa stavovima Narodne skupštine Republike Srpske", istakao je Milorad Dodik.

Novi.ba/Dodik

Ne propustite