OTKRIVENO Policija u Hercegovini uhapsila nekadašnjeg drugog čovjeka FEDERALNE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE

Aktuelno
OTKRIVENO Policija u Hercegovini uhapsila nekadašnjeg drugog čovjeka FEDERALNE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE
,

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su tri osobe, inicijala I.V. (53), M.P. (42) i I.B. (43) u skolopu operativne akcije "Jumper", zbog organizovanog kriminala, a u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

U toku su i pretresi na četiri lokacije na području opština Ljubuški, Posušje i Mostar.

"Policija je poduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Zapadno-hercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kanona, u cilju realizacije Naredbe Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskg kantona i Kantonalnog Suda u Tuzli. Ove aktivnosti su poduzete u sklopu  višemjesečne istrage koju provodi spomenuto tužilaštva, vezano na dokumentovanje lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom 'Organizovani kriminal', a u vezi sa krivičnim djelom 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja'", kaže se u saopštenju FUP-a.

Žurnal otkriva da su pripadnici Federalne uprave policije uhapsili Ivana Vukšića, koji je prije nešto više od dva mjeseca imenovan za člana Nadzornog odbora Global Ispat koksne industrije Lukavac (GIKIL).

Tada je ova kompanije ostala bez predstavnika državnog kapitala, a predsjedavanje odborom je povjereno Shristi Mittal. Shristi je kćerka vlasnika kompanije GSHL Pramod Mittala, GSHL je suvlasnik GIKIL-a.

Pramod je također hapšen po nalogu Tužilaštva TK, da bi potom platio kauciju za izlazak iz pritvora. On je osumnjičen da jesudjelovalo u izvlačenju novca iz GIKIL-a na račune u Londonu, o čemu istragu vodi Tužilštvo TK.

Ne propustite