Na groblju Vlakovo sahranjen Mladen Marić

Aktuelno
Na groblju Vlakovo sahranjen Mladen Marić
.

Uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja, kolega i članova porodice danas je na groblju Vlakovo ukopan novinar Mladen Marić.

Neposredno prije sahrane održana je komemoracija uime Mladena Marića na kojoj su govorili njegovi prijatelji, kolege i saradnici.

Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ostati prepoznatljiv po vanjskopolitičkoj emisiji "Paralele".

1

Foto: N1

"Nedavno sam spomenuo da je iščekivao 700 emisiju 'Paralela'. Emisiju koju je živio i volio, koju je radio u ime ugnjetavanih i malih, i svojim perom stajao iza njihove tegobe i boli", podsjetio je urednik informativnog programa Federalne televizije Željko Tica.

Podsjetimo, u subotu u Sarajevu je nakon kratke bolesti preminuo Mladen Marić. Bio je dugogodišnji urednik i voditelj vanjskopolitičkog magazina Paralele.

U bolnicu je primljen prije sedam dana zbog aneurizma u trbuhu, nakon čega je hitno operisan. Iako se činilo da bi se mogao oporaviti, njegov organizam nije izdržao.

Ne propustite