PROSINEČKI SKROZ MIJENJA EKIPU Ovako će izgledati prvih 11 protiv Lihtenštajna

Fudbal
PROSINEČKI SKROZ MIJENJA EKIPU Ovako će izgledati prvih 11 protiv Lihtenštajna
.

Reprezentacija BiH kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završava gostovanjem u Lihtenštajnu.

Ekipa Roberta Prosinečkog u kvalifikacijama se nije proslavila pa će Euro tražiti preko dodatnih kvalifikacija, ali ova utakmica mora biti odigrana, bez obzira na ulog.

Prosinečki je na konferenciji za medije najavio sutrašnji meč i poručio je kako će potpuno promijeniti ekipu.

„Igrat će svi igrači koji su do sada manje igrali. Osim Bičakčića, ostali igrači koji će nastupiti nisu bili u prvoj postavi protiv Italije. Sead Kolašinac ima povredu zadnje lože i njega smo pustili da napusti pripreme reprezentacije, baš kao i Zorana Kvržića koji je također povrijeđen", rekao je Prosinečki.

Utakmicu je uz selektora BiH najavio Ermin Bičakčić. 

"Neće biti teško pronaći motiv sutra bez obzira na to što se nismo uspjeli kvalificirati na EURO. Moramo ozbiljno shvatiti Lihtenštajn i biti koncentrirani jer je to ekipa koja je osvajala bodove u ovim kvalifikacijama. Cilj nam je da pozitivnim rezultatom završimo kvalifikacije. Ovo je šansa za igrače koji su manje igrali da se pokažu, ali i da se pripremimo za dodatne kvalifikacije.“

Prosinečki bi Lihtenštajnu mogao suprotstaviti sljedeći sastav: Pirić, Ćivić, Memišević, Mihojević, Bičakčić, Sarić, Jajalo, Hajradinović, Duljević, Hajrović i Hodžić.

Ne propustite