PRIJETI JOJ PONAJBOLJI NAPADAČ EVROPE Srbija već zna protiv koga će igrati u dodatnim kvalifikacijama i nije nimalo sretna

Fudbal
PRIJETI JOJ PONAJBOLJI NAPADAČ EVROPE Srbija već zna protiv koga će igrati u dodatnim kvalifikacijama i nije nimalo sretna
,

Nogometna selekcija Srbije danas u 15 sati igra kod kuće protiv Ukrajine u kvalifikacijama, ali ima još samo teoretske izglede za plasman na Euro. 

U isto vrijeme Portugal igra u gostima kod Luksemburga i ako pobijedi osigurat će Evropsko prvenstvo. Aktuelni evropski prvak može i izgubiti ako Srbija ne pobijedi Ukrajinu jer ima bolji međusobni omjer.

mitrovic-orlovi6

Srbija će svoju šansu tražiti u dodatnim kvalifikacijama, ali tamo će imati vrlo težak posao. Iako kvalifikacije još nisu gotove, Srbi već sad znaju da će igrati na Final Fouru skupine C Lige nacija i u polufinalu će sigurno igrati u gostima protiv Norveške. Dodatne kvalifikacije igraju se po sistemu polufinala i finala, a u obje faze igra se samo jedna utakmica.

srbija

U drugom paru Škotska će biti domaćin, ali još ne zna kome. U kombinacijama su Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunjska, a njihov protivnik bit će određen žrijebom 22 . novembra na kojem će se znati i domaćin finala svakog od četiri Final Foura.

srbijatadicmitrovicljajic

Norveška je glavne kvalifikacije igrala u vrlo teškoj skupini sa Španijom, Švedskom i Rumunijom, ali je osigurala dodatne kvalifikacije osvajanjem svoje grupe u Ligi nacija, baš kao i Srbija. Norvešku predvodi Bournemouthov napadač Joshua King, a najveća zvijezda je mladi Erling Haaland koji je propustio završetak kvalifikacija zbog lakše povrede koljena.

Ne propustite