ŠOK NAKON VELIKOG USPJEHA VATRENIH: Najbolji igrač Hrvatske odigrao svoju posljednju utakmicu

Fudbal
ŠOK NAKON VELIKOG USPJEHA VATRENIH: Najbolji igrač Hrvatske odigrao svoju posljednju utakmicu
,

Hrvatski mediji pišu kako utakmicu na Rijevici treba dobro zapamtiti jer je Luka Modrić odigrao vjerovatno svoju posljednju službenu, takmičarsku utakmicu pred domaćom publikom.

modric

Vjerovatno je i on sam nesvjestan te činjenice, ali do sljedećeg ljeta, kada počinje Evropsko prvenstvo koje se igra u 13 evropskih gradova, Modrić neće igrati natjecateljsku utakmicu u Hrvatskoj, možda pokoju prijateljsku, možda i ne, ovisi što predsjednik HNS-a Davor Šuker dogovori. Nagađa se već uvelike da će Modriću ovo prvenstvo biti posljednje i da će se nakon njega oprostiti od reprezentacije.

Modrić će u novi ciklus ući s 35. godina na leđima, a to znači da bi s 37 godina išao na novo Svjetsko prvenstvo. Da, Modrić stalno ponavlja kako će se reprezentaciji odazivati dokle god se bavi nogometom, ali ove sezone već se vidi kako ne može davati svoj maksimum i u klubu i u reprezentaciji te zbog toga u Real Madridu sve više negoduju i uvjetuju.

modric-vatreni

Dakle, Modriću bi ova utakmica i 3:1 pobjeda protiv Slovačke, u kojoj je upisao asistenciju, zaista mogla biti posljednja takmičarska pred domaćom publikom.

Ne propustite