TENISKE ZVIJEZDE BRANE ĐOKOVIĆA: ''Nije to zaslužio, pretjerali su!''

Tenis
TENISKE ZVIJEZDE BRANE ĐOKOVIĆA: ''Nije to zaslužio, pretjerali su!''
,

Mnogi teniski zaljubljenici prekjučer su slavili veliku pobjedu Rogera Federera nad Novakom Đokovićem kojom je svjetskog prvaka izbacio s ATP Finalsa u Londonu. Bila je to teniska lekcija najboljeg tenisera svih vremena čovjeku koji ima životnu misiju prestići najboljeg i postati najveći. 

Jasno je zašto čudesni Roger ima toliko navijača širom svijeta. Pokazao je to i u Londonu manje od pola godine nakon onog nevjerovatnog gubitka finala Wimbledona i još jednog čudesnog preokreta Novaka Đokovića.

Ipak, čak i one koji ne navijaju za Đokovića iznervirao je odnos londonske publike prema njemu. U pojedinim situacijama se čak činilo da su, u stvari, više protiv srpskog tenisera nego što navijaju za Federera, što je najviše bilo upadljivo u trenucima kada su čak aplaudirali kada Đoković napravi duplu servis grešku, što se nikada ne radi u tenisu.

novak-djokovic-roger-federer-1040477

Đokovića je američka i britanska publika često motivirala ovakvim ponašanjem, no čini se kako je ovaj put Federer ipak bio predobar za preokret.

Nakon meča, mnogi su komentirali kako Novak nije zaslužio takav tretman londonske publike. Jedan od njih je i bivši teniser Greg Rusedski, koji je za Amazon izjavio:

''Koga god da bodrite, morate imati neki nivo. Slavljenje kad netko pogriješi na servisu izraz je nepoštovanja. To je stvarno previše. Ušli su u toj situaciji Đokoviću u glavu. Nakon toga je opet pogriješio, pa je bio break i nakon toga ništa više nije bilo isto."

novak-djokovic-place

Bivša britanska teniserka Annabel Croft također je slično razmišljala. 

''Novak je veliki šampion i bilo mi ga je žao. Što još treba napraviti da zasluži poštovanje publike? Za sjajne poene dobije mlak pljesak, a slave kad napravi dvostruku grešku. Izgledao je izgubljeno, povukao se u sebe, nije lako kad imate protiv sebe 20 hiljada ljudi.''

djokovic01-alo-marko-metlas-1000x0

Čehinja Daniela Hantuhova u svojoj je analizi dodala: 

''Skoro mi ga je bilo žao u jednom trenutku. Pa on je napravio toliko za ovaj sport. Razumijem njegovu frustraciju i zašto nije pozdravio publiku. Roger je Roger, ali Novak je Novak. To je bio izraz velikog nepoštovanja.''

Ne propustite