HAOS NA JADRANU, PIJAVICA POHARALA GRAD U HRVATSKOJ, DRVEĆE PADALO NA AUTOMOBILE: Crijep svuda po ulici, objavljeni užasavajući prizori

Aktuelno
HAOS NA JADRANU, PIJAVICA POHARALA GRAD U HRVATSKOJ, DRVEĆE PADALO NA AUTOMOBILE: Crijep svuda po ulici, objavljeni užasavajući prizori
.

Jugo ponovno stvara probleme u pomorskom saobraćaju, a u prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije, od sjevernog Jadrana do Dubrovnika, javlja HRT.

Na području Rijeke, Voloskog i Opatije valovi su visoki nekoliko metara, obala je poplavljena, a Istramet javlja kako je jaka pijavica sinoć poharala Umag. 

Pijavica je prema dojavama trajala samo 10-ak sekundi, no to je bilo dovoljno da pričini popriličnu materijalnu štetu.

U luci je potonula jedna barka, a jak vjetar oštetio je i krov zgrade grada Umaga. Ulica Giuseppe Garibaldi prekrivena je dijelovima crijepa, razbacane su stolice, terase…

umag5

foto: Istramet

Stižu vijesti i o novim štetama. Tako se na splitskim Skalicama, u Starčevićevoj ulici, odlomio velik dio stabla i pao na automobil.

Vatrogasci su brzo maknuli odlomljene grane, a nastala je samo materijalna šteta, javlja "Slobodna Dalmacija".

umag6

foto: Istramet

Hrvatski hidro-meteorološki zavod za sutra je izdao upozorenje za cijelu obalu.  Poslijepodne su zabilježeni prvi olujni udari juga, a u 19 sati najjači udari vjetra izmjereni su u Splitu. 

Na DHMZ-ovoj postaji Split Marjan izmjeren je jaki olujni udar od 105 kilometara na sat, navodi lokalni portal "Dalmacija Danas".

umag2

foto: Istramet

Zbog vjetra su u prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linije, javlja večeras Hrvatski autoklub, objavio je Jutarnji list.

Ne propustite