OGLASIO SE NAJPOZNATIJI SRPSKI METEOROLOG, NEĆE BITI ZIME, SLIJEDI LJETO U NOVEMBRU: Ali građanima prijeti VELIKA OPASNOST, SPREMITE SE

Region
OGLASIO SE NAJPOZNATIJI SRPSKI METEOROLOG, NEĆE BITI ZIME, SLIJEDI LJETO U NOVEMBRU: Ali građanima prijeti VELIKA OPASNOST, SPREMITE SE
.

Niske temperature, kažu meteorolozi, nisu ni na vidiku, zahlađenje može da se očekuje tek početkom decembra. Narednih dana će temperature dostizati 20 podelak, ali duvaće jaki vetrovi.

- U Srbiji će u četvrtak biti umjereno do potpuno oblačno, biće moguća pojava kiše. Vjetar će biti slab, na sjeveru Srbije puhat će sjeverozapadni, a na jugu južni i jugozapadni vjetar. U toku večeri se očekuje razvedravanje.

Minimalna temperatura će biti od 7 do 13 stepeni, dok će maksimalna dnevna biti od 10 stepeni na severozapadu do 20 stepeni na jugoistoku Srbije - rekao je Đorđe Đurić.

Petak će biti veoma topao za ovo doba godine i biće uglavnom suho sa sunčanim intervalima, puhat jači jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura biće od 15 do 21 stepen, a u Timočkoj i Negotinskoj Krajini od 11 do 15 stepeni.

kisa-sarajevo-aa-15

Slično vrijeme će biti i tokom subote i nedelje i ponedeljka, očekuju se visoke temperature, do 22 stepena, dok se u noći između nedelje i ponedeljka i u ponedeljak ujutro očekuje prolazno naoblačenje sa kišom. Tokom vikenda i u ponedeljak će puhati umjeren do jak jugoistočni vjetar, u košavskom području i na planinama očekuju se i olujni udari.

olujaaa

- Hladnog vremena nema ni na vidiku, uživaćemo u temperaturama od 20 stepeni najmanje narednih 10 dana, snijega neće biti ni na planinama. Moguće je zahlađenje tek početkom decembra, ali to nije još uvijek sigurno - naglašava Đurić.

Izvor: ALO.rs

Ne propustite