UMRO ČUVENI JUGOSLOVENSKI GLUMAC: Svi ga PAMTE po seriji koju je čak i TITO obožavao

Aktuelno
UMRO ČUVENI JUGOSLOVENSKI GLUMAC: Svi ga PAMTE po seriji koju je čak i TITO obožavao
.

Legendarni hrvatski glumac Martin Sagner javnosti široj javnosti poznat kao Dudek iz serije Gruntovčani, preminuo je u 88. godini.

- Preminuo je kući nakon što je tri- četiri nedelje bolovao. Svi smo neutješni - rekla je njegova uplakana supruga Zorica Bajgot-Sagner.

1

Rođeni Novigradec Martin Sagner imao je uloge u desetak televizijskih serija i najmanje još toliko dugometražnih filmova. Početkom 90-ih godina, u dva je mandata čak bio i zastupnik u Saboru, no odlučio je kako to nije za njega, prenosi lokalni portal Zagorje.

Široj javnosti je poznatiji kao neponovljivi Dudek iz serije Gruntovčani koja se snimala sredinom 70-ih godina prošlog vijeka širom Podravine i za koju se priča da je bila jedna od Titovih omiljenih.

"I u Saboru sam bio Dudek", rekao je svojevremeno Večernjem listu.

U bogatoj glumačkoj karijeri Sagner je igrao brojne uloge. Osim u Gruntovčanima, Dudeka je glumio i u "Neuništivima", kao i u "Hokejašima", u "Inspektoru Vinku" bio je majstor Sever, uloge je bilježio u "Nepokorenom gradu", u Prizorima iz porodičnog života" i brojnim drugim televizijskim serijama, filmovima.
 

Ne propustite