OSUMNJIČENIM ZA NAMJEŠTANJE UTAKMICA PREDLOŽEN PRITVOR

Aktuelno
OSUMNJIČENIM ZA NAMJEŠTANJE UTAKMICA PREDLOŽEN PRITVOR
.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će predložiti mjere pritvora za pet osumnjičennih za korupciju na fudbalskim utkamicama, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.


Kako je saopšteno, nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Sudu Bosne i Hercegovine će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Ova mjera bit će predložena iz razloga opisanih u članku 132. stav 1. točka b) ZKP Bosne i Hercegovine, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

sud-bih04
 
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, intenzivno nastavlja istragu protiv svih osoba osumnjičenih u ovom predmetu, a koje se terete za organizovani kriminal, primanje dara ili drugog oblika koristi, te zloupotrebu položaja ili ovlasti.

Prijedlog za određivanje pritvora, bit će u zakonskom roku upućen prema Sudu Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.
Izvor: hayat.ba

Ne propustite