NAJPOZNATIJI SIRUP PROTIV KAŠLJA POVUČEN IZ APOTEKA! Građani UPOZORENI: Ako ga primjetite na policama odmah obavjestite inspekciju

Objavljeno:12.11.2019 - 14:40
A A A Times Arial

“Berlin-Chemie Menarini BH”, nosilac dozvole za stavljanje u promet lijeka, obavjestio je ALMBiH o povlačenju serija lijeka zbog sumnje u neispravnost u kvalitetu lijeka, kazali su iz Agencije

 Lijek protiv kašlja koji je povezan s bolestima pluća i bronhija povučen je iz apoteka u BiH. Iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH (ALMBIH) kazali su da se radi o "flavamed" lijeku od 15 mg. 

sirup

- "Berlin-Chemie Menarini BH", nosilac dozvole za stavljanje u promet lijeka, obavjestio je ALMBiH o povlačenju serija lijeka zbog sumnje u neispravnost u kvalitetu lijeka. Sumnja se odnosi na neispravnost pakovanja, odnosno staklene boce za otopinu, koje dovodi do nastanka onečišćenja. Povlačenje se odnosi samo na određene serije - kazali su iz ove agencije.

kasalj
Na tržištu BiH u prometu je dostupna jedna serija istog lijeka koja nije zahvaćena povlačenjem, a dostupni su i drugi lijekovi kao zamenska terapija.

Iz "Apoteka Sarajevo" su potvrdili da je jedna serija povučena, ali da građani nemaju razloga za brigu.

- Ambalaža nije bila adekvatna, tačnije zatvarač nije bio dobar. Međutim, danas je potvrđeno da je stigla nova serija bez greške. Građane upozoravamo da se ne radi o sastavu lijeka - kazali su.
Izvor:srbijadanas.rs

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!