RASTANAK OCA I KĆERKE: Fotografija koja kruži internetom SLOMILA SRCA MNOGIH, a kad čujete o čemu se radi suze će vam same teći

Bosna i Hercegovina
RASTANAK OCA I KĆERKE: Fotografija koja kruži internetom SLOMILA SRCA MNOGIH, a kad čujete o čemu se radi suze će vam same teći
,

Ova fotografija već dva dana kruži internetom i zasigurno je jedna sa najvećim brojem komentara i dijeljenja. Ova fotografija ima specifičnu priču…

Na istoj vidimo Fikreta Dedića i njegovu kćerku iz Bužima. Ovaj zagrljaj je snimljen samo nekoliko minuta prije njihovog rastanka.

Naime, Fikret je otišao u Bihać da odsluži kaznu od šest mjeseci iza rešetaka.

Na fotografiju, na same riječi ali i činjenicu da zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi, ovaj suprug i otac mora iza rešetaka, nismo mogli ostati imuni.

Almir Buljubašić, njegov prijatelj sa te društvene mreže, fotografiju je objavio kako bi apelovao na javnost, odnosno dobre ljude da pomognu porodici Dedić jer će u narednih šest mjeseci jako teško živjeti, prenosi Hayat.

rastanak

Dedić je dobio kaznu od šest mjeseci iza rešetaka zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi. Drva je nosio na svojim leđima jer traktor nema.

Kako kaže to je radio jer nije mogao da priušti ogrijev, kao ni da prehrani porodicu. Nije želio da krade od komšija, kao ni da plja..ka trgovine. Drugog izbora nije imao.

Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje… je činjenica da postoje osobe sa područja Krajine koje su dobile manje kazne za mnogo teža krivična djela.

“E to je ta nepravda našega društva. Možda previše subjektivno pišemo, možda nije etično, ali nećemo da budemo samo trag na ekranu – napisao je njegov prijatelj.

Ne propustite