PREPORUČUJEMO: Spektakularni doček Nove godine u Istanbulu uz turističku agenciju Bosnaexpress!

Aktuelno
PREPORUČUJEMO: Spektakularni doček Nove godine u Istanbulu uz turističku agenciju Bosnaexpress!
-

Zbog čega turisti biraju doček Nove godine u Istanbulu?
Uz odličan povod za novo putovanje, kao što je Nova godina Istanbul predstavlja pravi izbor. Izbora za novogodišnju noć ima mnogo, pa ponoć možete dočekati u centru Istanbula zajedno sa još nekoliko hiljada stanovnika i turista, uživati u vatrometu iznad Bosfora, a provod u nekom klubu ili restoranu je uvijek opcija.

2

Prednost ako se odlučite za doček Nove godine u Istanbulu leži u tome što zabava nije rezervisana samo za najluđu noć. Cijelo putovanje provešćete u upoznavanju druge kulture, i obilasku značajnih građevina kao što su Aja Sofija ili Plava džamija.
Najbolji način da ispratite staru i dočekate novu godinu jeste novogodišnja noć u Istanbulu, gradu koji upravo spaja staro i novo, istok i zapad, orijent i Evropu. Uz neke od najpoznatijih svjetskih znamenitosti, turske specijalitete, vatromet iznad Bosfora, i turističku agenciju Bosnaexpres, doček Nove godine u Istanbulu ćete sigurno pamtiti, i prepričavati!

Plan i program putovanja:
1.dan: 29.12.2019 – NEDJELJA
Okupljanje i polazak putnika iz Sarajeva, Zenice, Doboja, Tuzle…Vožnja preko Srbije i Bugarske uz usputna stajanja prema potrebi grupe.

2.dan: 30.12.2019 – PONEDJELJAK
Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima u zavisnosti od prohodnosti u gradu. Smještaj grupe u hotel „EMGE HOTEL“ LALELI (AZIMKAR SOKAK). Prvi dan je planiran za odmor, slobodne aktivnosti, večernja šetnja Ordu ulicom, obilazak akšam pazara. Noćenje.

5

3.dan 31.11. – UTORAK
Doručak. Nakon doručka, obilazak fakultativnih izleta:
a) PANORAMA MUZEJ – 3D kupola, prikaz Fatihovog osvajanja Istanbula, jedinstven muzej ovakvog tipa u svijetu
b) PARK MINIATURK – sve važne historijske i moderne građevine prikazane u miniaturnom obliku
c) KRSTARENJE BOSFOROM – vožnja brodom između Evrope i Azije
Fakultativni izleti bi trebali biti završeni do 17:00 h gdje bi nakon istih putnici imali vremena za slobodnu šetnju, free shop na „egiptaskoj pijaci“, koja je u blizini hotela.
Uveče magični doček Nove godine na Taksimu . Mogucnost fakultatuvnog dočeka nove godine (Noćno krstarenje Bosforom uz večeru, neograničeno konzumiranje pića i program  ). Noćenje.

3

4.dan: 01.01.2020.g. – SRIJEDA
Doručak. Nakon doručka slijedi zajednički obilazak destinacija koje su uključene u cijenu karte: posjeta džamiji Sulejmaniji, Beyazitovom trgu, Kapali čaršiji, Plava džamija, Hipodrom, plato Aja Sofije. Nabrojane destinacije završiti do 15:00 sati nakon čega putnici uživaju u slobodnim aktivnostima, obilazak dućana. Noćenje.

6

5.dan: 02.01.2020.g. ČETVRTAK
Doručak. Chek out iz hotela u 10:00 h. Posjeta AKVARIUM PARK, jedan od najvećih vodenih parkova na svijetu. 12:30h okupljanje ispred busa, polazak prema Edirnama, grad na izlazu iz Turske. Edirne je grad sa prelijepim korzom i velikim podzemnim pazarom. Selimija džamija je pečat ovog grada, zbog koje veliki broj turista dolazi u Edirne, prilika za završni šoping. Nastavak putovanja prema BIH uz kraća zadržavanja po potrebi gupe.

6.dan: 03.01.2020.g. PETAK
Dolazak u BiH u popodnevnim satima

7

Za samo 239 KM posjetite predivni Istanbul uz uključen prijevoz i tri noćenja sa doručkom za jednu osobu, te smještajem u hotelu sa 3*!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite