AMAR OSIM UZBURKAO DUHOVE "Reprezentacija BiH je osrednja, Pjanić je bio upravu"

Fudbal
AMAR OSIM UZBURKAO DUHOVE "Reprezentacija BiH je osrednja, Pjanić je bio upravu"
.

Amar Osim prije skoro dvije godine bio je u konkurenciji za novog selektora reprezentacije BiH, ali se Izvršni odbor N/FSBiH na kraju ipak odlučio za Roberta Prosinečkog.

Sve ovo vrijeme Osim je odbijao komentirati rad selektora i rezultate reprezentacije, ali je napokon to učinio u subotu, pred utakmicu Slobode i Željezničara.

U razgovoru za RTV Lukavac voditelj emisije „Izazovi“ Osima je „povukao za jezik“ i pitao bi li želio uopće prokomentirati zadnje igre...

"Očekivali smo da iz druge jakosne grupe ostvarimo plasman, ali dobro, nismo imali ni neki povoljan žrijeb. Ljudi koji se malo razumiju, a takvih je najviše kod nas, rekli su mi ćemo to... Mi smo prvo dobili grupu u kojoj je Italija, reprezentacija od koje je najteže bilo očekivati da će kiksati. Nakon katastrofe za njih da se nisu plasirali, mi smo morali znati da tu nemaš šta tražiti. Praktično, igraš tu za jedno, a ne za dva mjesta. A nama su protivnici za to jedno mjesto bili nikad slabija Grčka, ali u tome jeste klopka. Ne može Grčka biti vječno slaba...

"I Finska koju smo mi svi ono, dugoprugaši, skakači. Zapostavili smo i moment da imamo Armeniju, koja je najbolja reprezentacija iz petog šešira. Mi smo i to, da li svjesno ili nesvjesno, olako shvatili. Nastranu što mi imamo problema sa samim sobom", kazao je Osim, a onda kao ilustraciju problema sa samim sobom naveo izjavu Miralema Pjanića nakon poraza od Grčke i kako je ona doživljena.

"Mi godinama uvjeravamo sebe kako nešto vrijedimo, a to nije baš tako. Ja mislim da je Pjanićeva izjava i reakcija na Pjanićevu izjavu... pokazuju sve. Dečko kaže kako imamo osrednju ekipu, isto kao da je rekao mi smo pobili 150 miliona ljudi. Nije, dakle, rekao da imamo lošu, nego osrednju ekipu, ali to je bilo drvlje i kamenje. Ne znam šta je trebao reći, da imamo dobru ekipu?"

Osim je zatim prebrojao koliko kakvih igrača imamo kako bi potvrdio da se ipak radi o osrednjosti.

"Imaš dva top igrača realno i imaš još jedno četiri-pet solidnih i još pet, govorim o ovima koji najčešće igraju, koji su ono... Nije velika razlika staviti njih ili pet „mojih“, ovih iz Želje. I to je tako. Ne možeš reći da je ta ekipa dobra. Nego je ovakva kako je rekao Pjanić – osrednja!"

Cijeli intervju možete pogledati ovdje:

 

Ne propustite