TUGA! Ovu mladu glumicu je volio CIJELI BALKAN! Preminula je sa samo 13 godina, bolest presudila!

Aktuelno
TUGA! Ovu mladu glumicu je volio CIJELI  BALKAN! Preminula je sa samo 13 godina, bolest presudila!
.

Lorel Grigs (Laurel Griggs) bila je dijete koje je osvojilo najslavnije pozorišne pozornice svijeta. Imala je mnogo obožavatelja, a njenom muzičkom i glumačkom talentu svi su se divili. Nažalost, ta mala zvijezda Brodveja preminula je sa samo 13 godina, i to zbog komplikacija povezanih s napadom astme.

Više od 1000 ljudi došlo je na njenu sahranu prošlog petka, nakon što je iznenada preminula 5. novembra u Njujorku, otkrio je njen otac za CNN.

Grigs je debitirala na Broadveju sa samo 6 godina kao Poli u predstavi "Mačka na vrućem limenom krovu" (Cat on a Hot Tin Roof), uz bok Skarlet Johanson (Scarlett Johansson). Od tada je učestvovala u više od 1000 predstava na Brodveju, rekao je njen otac.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Pojavila se i u nekoliko reklama te TV serija, a glumila je i kćer jednog od glavnih likova u filmu Vudija Alena (Woody Allen) "Café Society" 2016. godine.

Njen otac Endrju kaže kako je bila puna strasti za glumu. Rekao je i da cijeni ogromnu podršku koju je njegova porodica dobila posljednjih dana. Počast joj je u petak odalo i pozorište. "Ispostavilo se da je to velika stvar. Veća nego što sam mislio", rekao je.

Lorel se borila s astmom oko dvije godine. Iako se činila dobro mjesecima, njen otac kaže kako ju je stalno vodi na preglede. Prošlog utorka doživjela je napad astme pa ju je porodica odvela u bolnicu Mount Sinai. U roku od dva sata od napada doživjela je srčani udar i umrla.

Novi.ba/Avaz

Ne propustite