Centralni mevlud za žene u Sultan Fatihovoj – Carevoj džamiji: Zašto tonemo sve dublje?!

Bosna i Hercegovina
Centralni mevlud za žene u Sultan Fatihovoj – Carevoj džamiji: Zašto tonemo sve dublje?!
,

U Sultan Fatihovoj Carevoj džamiji, nakon klanjanog podne-namaza, a u povodu 12. rebiul-evvela, jučer je proučen mevlud za žene te je tom prilikom održan prigodan vaz.

Mevlud su proučile članice Hora Medžlisa IZ-e Sarajevo, a vaz – predavanje je održala mr. hafiza Amira Kadrispahić, koja je postavila fokus na dobročinstvu prema roditeljima, a potom i ibadetu riječima:

”Danas, kao i prije četrnaest stoljeća imamo ”krizu milosti”. Postavlja se pitanje zašto smo došli u ovo stanje i zašto tonemo sve dublje? Topline i lijepih riječi ne nedostaje samo u širem društvu. Nažalost, iste nedostaje i  u samoj porodici. Preporuka je da se vratimo Izvoru i nastojimo svakoga dana otklanjati od sebe vlastite, a ne tuđe nedostatke. Awn b. Abdullah kazuje :”Doći će vrijeme kada će se ljudi zadovoljavati više znanjem nego djelima, govorom više nego radom.”

"Koračajmo stopama Poslanika, a.s., ashaba, prvih halifa i vratimo vrijednost pravednosti, poniznosti, stida, emaneta, ljubavi, blagosti, osmjeha, skrušenosti i što je najvažnije – pročišćenju svojih nijjeta (namjera).”

Nakon programa posluženi su tradicionalno mevludsko šerbe i bombone koje je, za ovu priliku, poklonila hanuma Hatidža Biščević sa svojim porodicom, saopćeno je iz Rijaseta Islamske zajednice Sarajevo.

Ne propustite