SNIJEG PADA U AUSTRIJI, SUTRA ĆE SE ZABIJELETI I BOSNA! Evo kakva nas zima očekuje, NAJGORE ĆE PROĆI ONI!

Bosna i Hercegovina
SNIJEG PADA U AUSTRIJI, SUTRA ĆE SE ZABIJELETI I BOSNA! Evo kakva nas zima očekuje, NAJGORE ĆE PROĆI ONI!
.

Dok se na području Velike Britanije, Skandinavije i ostataka Sjeverne Evrope očekuju jake oluje već početkom zime, čini se da će zima na Balkanu biti blaga – bez jakih temperaturnih oscilacija, a izostaće i velike količine padavina

Dok će u većem dijelu Evrope često biti olujnog nevremena, snijega i prodora hladnih talasa, na Balkanskom poluostrvu očekuje se prilično mirna zima.

– Biće oluja, ali one neće biti toliko izražene kao prošle godine – prognozira meteorolog Džejson Nikol Umjesto toga, sporadične oluje će se pojavljivati između dugotrajnih sušnih razdoblja.

snijeg-u-sarajevu

Ova regija mogla bi da ima duga suha i topla razdoblja, praćena olujom koja će trajati nedjelju dana, a zatim bi se vratila na razdoblje sušnog vremena od dvije ili tri nedelje – rekao je meteorolog Tajler Rojs.

Na Jadranu se ne očekuju ni učestali udari jake i olujne bure, predviđaju meteorolozi. To će doprinijeti oskudnoj snježnoj sezoni u planinama – dodao je Rojs.

Najoštrija zimska hladnoća zahvatiće istočnu Evropu i istočnu Skandinaviju.

snijeg1

U Austriji od jutros pada snijeg. Prvi ove godine mimo planinskih masiva. Tako su na društvenoj mreži Facebook objavljene brojne fotografije i videi na kojima je snijeg uveliko zabijelio ceste.

Meteorolozi su za sutra najavili snijeg i BIH. Republički hidrometeorloški zavod izdao je danas narandžasto upozorenje za područje Hercegovine zbog obilnih padavina. U regiji Trebinja očekuje se od 40 do 70 litara kiše po kvadratnom metru, a lokalno uz granicu sa Crnom Gorom i do 100 litara.

U Srbiji se narednih dana očekuju maksimalne temperature do 20 stepeni (17. novembra) promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i  kišom u drugoj polovini mjeseca nkada će temperature osjetno pasti.

SNIJEG ZABIJELIO CESTU, PADA KAO DA JE JANUAR: Haos na AUTOPUTU, slike obilaze region!

Broj jedan za bosnu i hercegovinu - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

Novi.ba/Informer/Foto:Ilustracija

Ne propustite