EŠERIHIJA KOLI: Ovo su simptomi neugodne i OPASNE INFEKCIJE ovom bakterijom, OVAKO je na vrijeme prepoznajte!

Porodica i zdravlje
EŠERIHIJA KOLI: Ovo su simptomi neugodne i OPASNE INFEKCIJE ovom bakterijom, OVAKO je na vrijeme prepoznajte!
.

E. coli je vrsta bakterija koja normalno živi u crijevima ljudi i životinja.

Međutim, neke vrste E. coli, osobito E. coli O157: H7, mogu uzrokovati crijevne infekcije. E. coli O157: H7 i drugi sojevi koji uzrokuju crijevnu bolest nazivaju se E. coli (STEC) koji proizvode toksin Shiga.

Simptomi crijevne infekcije obično počinju između 1 i 10 dana nakon što ste zaraženi E. coli. To je poznato kao razdoblje inkubacije. Kada se pojave simptomi, obično traju oko 5 do 10 dana.

eserihija-koli

Simptomi mogu uključivati:

– trbušni grčevi
– iznenadni, ozbiljni vodeni proljev koji se može promijeniti u krvave stolice
– plin
– gubitak apetita ili mučnina
– povraćanje (neuobičajeno)
– umor
– groznica

Simptomi mogu trajati od nekoliko dana do više od sedmicu dana.

e-coli-streptococci

Simptomi teške infekcije E. coli mogu uključivati:

-krvavi urin
– smanjena količina urina
– blijeda koža
– modrica
– dehidracija

Nazovite svog liječnika ako osjetite bilo koji od ovih teških simptoma.

bol-u-stomaku-2

Prirodno liječenje Escherichie Coli

Čajeve koje ćemo u nastavku navesti mora vas naučiti pripremati stručna osoba koja je upoznata s farmacijom, medicinom i anatomijom. Djeca se čajevima smiju liječiti samo ako se nalaze u dobi između 2,5 do 12 mjeseci. Djeca starija od 12 mjeseci mogu koristiti i kapi tinkture.

Čajna mješavina od kamilice, preslice i sljeza trebala bi pomoći u smirivanju upale te zaštiti sluznice urološkog trakta. Osnovne biljke kojima se bori protiv infekcije E. coli su brusnica, timijan i žutika. Ove biljke su poznate po svom baktericidnom djelovanju.

Ako pak niste osobe koje mogu popiti bilo što, u čajnu mješavinu se može dodati malo šipka ili hibiskusa. Čaj je potrebno piti i danju i noću, odnosno više puta dnevno. Veća količina čaja potaknut će mokrenje, a samim time i izlučivanje bakterija iz organizma.

Bakterije ne vole kiselo – to je već manje više svima poznato. Ako je E. coli već na neki način otporna na kiselinu našeg želuca onda je potrebno dodatno poraditi na kiselosti – i to ni više, ni manje nego prehranom. Osobama koje su inficirane E. coli preporučuje se konzumacija jabuka, naranči, kiselih krastavaca, zelja, juhe od rajčice itd…

U terapiji može pomoći med s ljekovitim biljem, propolisom ili matičnom mliječi. Djecu koja imaju upaljeno spolovilo potrebno je oprati u čaju od hrastove kore i kamilice te ih nakon toga namazati kremicom koju inače koristite.

Alternativne metode liječenja preporučuje se koristiti uz obaveznu terapiju koju je liječnik propisao ovisno o vašim ili potrebama vaše djece.

Ne propustite